Neja Markičević / Cropix
MILJENKO BOŠNJAK

Osumnjičenik za lažiranje utakmica: 'Uništavaju mi karijeru, a ja sam nevin'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. kolovoz 2010. 21:08

Završetkom prošlog prvenstva poput bombe je medijskim prostorom odjeknula vijest da je Uskok pokrenuo operaciju 'Offside’ te da su zbog lažiranja utakmica pritvorene osobe iz nogometnih krugova, a među njima ima i igrača. Velik dio osumnjičenih pušten je iz pritvora, ali operacija ' Offside’ im je ostala doručak, ručak i večera. Jedan od onih koji tvrde da su nevini je Miljenko Bošnjak, nogometaš sesvetske Croatije, koji je poželio upoznati javnost sa svojom stranom priče i barem na neki način olakšati si dušu.

- Kad sam 8. lipnja pozvan u Uskok na obavijesni razgovor te kad sam čuo za što me se tereti, ostao sam preneražen. A još kad mi je određen pritvor, jednostavno kao da mi je svijet stao. Sve se u jednom danu okrenulo - u uvodu će Bošnjak.

Možete li pojasniti za što se vi točno optuženi?

- Tereti me se da sam uzeo 2.000 eura mita za utakmicu predzadnjeg kola prošlog prvenstva s Cibalijom u Vinkovcima te da sam se, tvrde, “udružio u zločinačku organizaciju”.

Što možete reći u svoju obranu?

- Pa, to da uopće ne znam kako je Uskok došao do mojeg imena. Zar bih se udruživao s nekim na zadnjoj utakmici za koju je klub optužen, prodao obraz za 2.000 eura?! Ne, nisam takav, što ću i dokazati na sudu - samouvjereno će Bošnjak.

Disciplinska komisija odlučila je da igrači, vezani uz aferu 'Offside’, smiju trenirati, ali ne smiju, do okončanja postupka, nastupati na sportskim natjecanjima. Kako to komentirate?

- To mi je malo neobično, jer nitko nije kriv dok mu se ne dokaže. Znam da sam nevin, a postupak se može otegnuti, pa tko će onda meni moći vratiti sve živce koje sam izgubio i ostalo. Praktički mi mogu uništiti karijeru.

Bošnjak je 39 dana proveo u pritvoru. Stoga je bilo zanimljivo čuti iz prve ruke kako se jedan sportaš snašao u pritvoru.

- Uh, nikako, kako će čovjeku biti u tih par kvadrata?! Čitav dan u sobi, bez kretanja, bez sportske prehrane. Uglavnom, zatvor ne bih poželio niti jednom čovjeku, a kamoli sportašu.

Linker
27. lipanj 2024 23:39