Zagreb, 110810.NK Dinamo, Maksimir. Konferencija za medije sportskog direktora Dinama Zorana Mamica.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX
NEMA VIŠE DVOJBI

Uefa potvrdila navode SN-a: Zoran Mamić u Nyonu kao - OSUMNJIČENIK!

Zoran Mamić nije bio na saslušanju u Nyonu samo kao svjedok nego i kao jedan od - osumnjičenih! Pismeno je to potvrdila sama Uefa, odgovarajući na dopis SN-a
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2010. 21:28

Sada valjda dvojbi više neće biti: Zoran Mamić nije bio na saslušanju u Nyonu samo kao svjedok nego i kao jedan od - osumnjičenih! Pismeno nam je to potvrdila sama Uefa, odgovarajući na dopis koji smo joj poslali.

Nikada i nismo dvojili da je tako, jer dokumenti njemačke policije, koje smo objavili prije 20-ak dana, bili su vrlo jasni svima koji su ih željeli pročitati. Na žalost, mnogi su proteklih tjedana pokušavali objasniti kako su Sportske novosti iskonstruirale priču bez temelja teško nas optužujući za laži i objede, prijeteći nam pogrdnim riječima i sudskim tužbama.

Nismo ni sumnjali da će u Maksimiru čvrsto stati iza Zorana Mamića, jer riječ je o bratu i desnoj ruci apsolutnog vladara Dinama. Međutim, čelnici Hrvatskog nogometnog saveza morat će nam puno toga objasniti. I oni su pred javnost izašli s pričom da je Dinamov sportski direktor u Nyonu bio samo u ulozi svjedoka, a ne osumnjičenika, ignorirajući dokumente koje im je poslala Uefa. Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, baš kao i svi članovi Izvršnog odbora, morat će nam objasniti zašto Zoran Mamić nije suspendiran do okončanja istražnog postupka koji se vodi (i) protiv njega?

Sada ćemo ponovno slušati bezbrojna objašnjenja kako “nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže”, ili kako je Zoran Mamić “'krasan čovjek, donedavni vrhunski sportaš koji se sigurno ne bi bavio bilo kakvim sumnjivim radnjama”. Sportske novosti nikada i nisu rekle da je Zoran Mamić kriv, nego da postoje čvrste indicije zahvaljujući kojima ga je njemačka policija osumnjičila za kriminalne radnje. I da čelnici HNS-a rade svoj posao Zoran Mamić bi već tjednima bio pod suspenzijom. Ne zbog pisanja SN nego zato što je tako normalno i moralno u uređenom društvu. (Robert Šola, glavni urednik SN-a)

CIJELU PRIČU O KLADIONIČARSKOJ AFERI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Dopis Uefe

“Poštovani gospodine,

Sve što možemo reći o tome jest da je gospodin Mamić ispitan i u svojstvu svjedoka, i u svojstvu osumnjičenika, a na temelju izvješća sastavljenog od njemačke policije iz Bochuma u svezi utakmice Dinamo Zagreb - Hajduk Split od 13. 05. 2009.

Srdačan pozdrav,

Uefin ured za odnose s medijima”

IZJAVE AKTERA

Zoran Mamić (11.8.2010.)

- Bio sam U Nyonu u svojstvu svjedoka, pozvao me glavni Uefin disciplinac Peter Limacher. Ispostavilo se da ni ja osobno niti Dinamo nemamo nikakve veze s kladionicama, klađenjem i ljudima koji se spominju u medijima kao predmetima istrage. Ta prva finalna kup-utakmica njima jest sumnjiva i istražuju je, ali ja to nisam organizirao ni namještao. Čuo sam tada u Nyonu za velik broj sumnjivih utakmica u Europi i svijetu, pa i kod nas, neke su doista samo znanstvenom fantastikom mogle biti namještene. A ljude s kojima sam doveden u kontekst znam samo iz medija.

Zdravko Mamić (26.7.2010.)

- Moj brat je u Nyonu bio samo kao svjedok. Htio je ići čak i na detektor laži. Sve što je napisano su notorne laži. Kako možete čovjeka od 39 godina optužiti za takvo što. To je isto kao da ja vas optužim da su vaši očevi i djedovi ubijali u Jasenovcu. Sram vas može biti. Dinamo nema veze s takvim stvarima.

Vlatko Marković (30.7.2010.)

- Da se razumijemo, novinari su krivi jedino za laži, a za sve ostalo nema problema. Sve se može ispitati na licu mjesta u Njemačkoj, gdje je četiri-pet mojih Bosančerosa nešto brljalo, ali to nema veze s HNS-om.

Zorislav Srebrić (29.7.2010.)

- Nema zataškavanja. Prema svim saznanjima kojima raspolažemo Dinamov je sportski direktor pozvan u sjedište Uefe u svojstvu svjedoka

Linker
30. lipanj 2024 14:43