POKAZAO INTERES

NESTVARNO DOBRO ZVUČI Šeik iz Emirata raspituje se o kupnji dionica Osijeka

Piše: Darko RužićObjavljeno: 11. siječanj 2013. 11:53

Poduzetni se nogometni menadžer Mirsad Kerić javio iz Abu Dhabija nakon što je zgotovio transfer australskog reprezentativca Dine Đulbića u Al Wahdu, emiratski klub na čijoj je trenerskoj klupi Branko Ivanković.

- Radi se o stoperu koji je proglašen najboljim u Kini u njihovom prošlom prvenstvu. Sada je postao član Al Wahde, a ugovor je uz njega potpisao i najutjecajniji sin šeika Saeeda bin Zayeda, čovjeka koji je vladar najbogatijeg Emirata Abu Dhabija - u dahu je ispričao Kerić.

Međutim, zanimljivije je od toga da je Kerić u razgovoru sa šeikom Saeedom bin Zayedom nadugačko i naširoko pričao o hrvatskom nogometu, jer, jasno, čuo je šeik za Davora Šukera, čuo je i da je u prijateljskim odnosima sa samim Kerićem, ali i da je u karijeri ponikao u osječkom Gradskom vrtu.

- Nakon svega raspitivao se i o ukupnom stanju u Hrvatskoj, onom nogometnom, pa kada sam mu kazao da je NK Osijek u završnom razdoblju preoblikovanja u sportsko dioničko društvo živo je zanimanje pokazao za mogućnost možebitne kupovine određenog dijela vlasničkog udjela. Nije to priča bez osnove, jer, tko zna, možda se i odluči doista kupiti neke dionice - izjavio je nogometni menadžer Mirsad Kerić.

Inače, od ovoga tjedna sve pravne i fizičke osobe koje to žele mogu kupovati dionice Osijeka. Poznato je kako utvrđeni temeljni kapital Kluba iznosi 5.931.500,00 kuna i podijeljen je na 59.315 redovnih dionica, a cijena svake pojedinačne dionice iznosi 100 kuna.

Linker
21. rujan 2024 18:59