Vlado Kos/CROPIX
OSJEČANI UPOZORAVAJU

Mršić nije unaprijed otpisao bodove s prvakom: 'Dinamu možemo stvoriti probleme'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 09. veljača 2013. 15:08

Dolaze Modri i iz kuta Osječana bolje otvorenje sezone nije se moglo ni poželjeti. Dinamo je favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Imaju se pravo u prvoligašu s Drave nadati da neće ni ovaj put. Iako im je skor u srazu s Dinamom krajnje negativan, a najčešće nakon ovih utakmica odlaze u svlačionicu pognutih glava, pravo na nadu nitko im ne može unaprijed oduzeti.

Stanko Mršić je najdugovječniji trener među prvoligaškim kormilarima, rekorder u broju vođenih utakmica u Prvoj HNL. I uvijek je spretno osmišljavao taktičke zamke nadajući se da će protivnik, ma zvao se on i Dinamo, u njih upasti. Kad je vodio Osijek to mu je manje ili više uspijevalo. Ali da je znao pomrsiti račune ovom protivniku, znao je.

Dva puta je kao trener vodio Bijelo-plave protiv Dinama kada je utakmica završila bez pobjednika, ali i bez pogodaka. Prošle je godine u finalu Kupa namučio Zagrepčane čak toliko da je već svaki simpatizer prvoligaša s Drave vidio dolazak u klupsku vitrinu Rabuzinovog sunca, ali Josip Lukačević u smiraj utakmice nije realizirao jedanaesterac što je omogućilo igračima Dinama radost nakon velike borbe.

Nedvojbeno je da će i ovaj puta Mršić učiniti sve kako bi zajedno sa svojim učenicima bio kost u grlu jesenskom prvaku. Hoće li i uspjeti, to će se tek vidjeti. Međutim, za Osijek ovom utakmicom počinje turbulentno proljeće. Možda i ne mora biti tako, ali osluškujući razmišljanja prognozera i navijača kluba, bojazan za natjecateljske rezultate Bijelo-plavih zasigurno nije bez osnova. Utakmicom s Dinamom započinju razdoblje silnih izazova.

Nakon nje biti će gosti Cibalije u Vinkovcima, pa im u Gradski vrt dolazi Istra 1961, a potom dva puta moraju na put. Prvo na noge Splitu, pa odmah zatim i Zadru... Teško, doista teško. Početak može mnogo toga odrediti. Smanjiti pritisak igranja u grču ili ga pojačati do nesnošljivosti.

Stara je narodna izreka da se na muci poznaju junaci, a pred Bijelo-plavima je doista muka. Već i sama okolnost da u nedjelju navečer u svlačionicu odu neporaženi bio bi uspjeh koji bi imao itekakav odjek. A donio bi i olakšanje.

- Treba nam sutra hladna glava i vruće srce. No, količina trke iznad svega. Naglašavao sam već da sam zadovoljan onim što smo obavili tijekom priprema i igrama koje je moja momčad pokazala u Antalyi. Ako nam angažman i agresivnost budu na razini tih utakmica mogli bismo Dinamu stvoriti itekakve probleme - kazao je trener Stanko Mršić.

Jučer se pak strateg Bijelo-plavih nije pojavio na presici. Treći je već dan zbog viroze u krevetu. A ako već ima temperaturu, kiše i kašlje, bolje da ga sve to obuzima prije nego za vrijeme utakmice.

- Mogao je Mrša i doći na trening, bolje mu je, ali predostrožnosti radi ostao je u sobi da se viroza ne bi proširila na nekog od igrača - rekao je sportski direktor Bijelo-plavih Miroslav Žitnjak.

U ime igrača na jučerašnjoj su se presici novinarima obraćali kapetani, Ivo Smoje i njegov zamjenik Hrvoje Kurtović. Dvojica najstarijih i najiskusnijih Osijekovih igrača. Zanimljivo je da su obojica govoreći o predstojećoj utakmici s Dinamom pogledali i kolo unaprijed i na gostovanje u Vinkovcima gdje će ih dočekati Cibalia.

- Težit ćemo k pobjedi. Sanjamo taj uspjeh jednako kao i naši navijači i nadamo se zajednički da ćemo taj san napokon i dosanjati - slikovito je izjavio kapetan Smoje.

Podrška navijača, ustvrdio je, bit će od presudne važnosti cijeloj njegovoj momčadi, a poglavito onim mlađim igračima koji su do sada imali manju minutažu. Zatražio je posebno to ističući strpljenje za vratara Zvonimira Mikulića kojemu je pao na leđa teret zamijeniti Ivana Vargića, do sada najčvršće karike Osijekove obrane.

- Svi vjerujemo u Mikulića, ali ako mu se i potkrade neka pogreška, treba mu dati podstrek za dalje. Znamo da ima kvalitetu i da će biti kvalitetan vratar - kazao je Ivo Smoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:09