VAHA IMA SLATKE BRIGE

'Neka visi Pedro’: Zbog gužve u vezi Morales se vraća kući, europskih ponuda nema

Vaha će ove godine u veznom redu na dispoziciji imati 14+4 aktera. U takvim okolnostima sasvim je razvidno da su maksimirski dani odbrojeni Pedru Moralesu
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 04. siječanj 2011. 13:45

Nedvojbena je gužva u Dinamovoj vezi. Pogledajte tko sve kandidira za ulogu razgraditelja i graditelja u plavom: Mathias Chago, Arijan Ademi, Sammir, Adrian Calello, Milan Badelj, Mateo Kovačić, Pedro Morales, Josip Brezovec, Antun Palić. I ne samo oni.

Otkako se razmahao Šime Vrsaljko, pa mu je za desnog bočnog alternacija Etto, logično je da se Ivan Tomečak pomakne ofenzivnije, to prije što onako lakonog i svestran može zadovoljiti kao desni vezni s karakteristikama desnog krila. Prošle jeseni sličnu je ulogu na lijevoj strani dobivao Luis Ibanez, koji je sve češće na sredini terena budući da je Vahid Halilhodžić na lijevom beku standardizirao Leandra Cufrea kojega mijenja Leonard Mesarić.

Sudeći po svemu, zimska kupovina ne podrazumijeva tek Brezovca i Palića, uskoro bi u Maksimiru trebao osvanuti Mehmed Alispahić, također provjeren u aktualnom dijelu igrališta, stoga će se konkurencija dodatno zaoštriti. Ne zaboravimo ni Marija Šituma ni Vedrana Jurjevića koji su bili i na listi za utakmice Europske lige, kao ni Domagoja Antolića, Franu Mlinara, Ivana Peku i Josipa Pivarića ustupljene Lokomotivi s tim da se po žurnom postupku mogu pridružiti matičnom jatu. Kad se sve zbroji, Vaha će ove godine u dotičnom sektoru na dispoziciji imati 14+4 aktera. Dovoljno za zaključak da od viška glava - boli...

Kao što je istaknuo u jučerašnjem intervjuu SN, trener nipošto nije za prodaju dvojice najistaknutijih, Sammira i Badelja. Previše mu znače da bi ih se odrekao ma po koju cijenu. Međutim, to je ipak iz domene glavnog operativca Zdravka Mamića i njegovog stručnog asistenta, brata Zorana. Tko kaže da Sammir neće odlepršati ponudi li netko 12,5 milijuna eura, umjesto 10 koji navodno nisu sporni? Nije tajna da je mjesecima najtraženiji dokapetan Badelj.

U takvim okolnostima sasvim je razvidno da su maksimirski dani odbrojeni Moralesu. Tužnoj priči dopunski pridonosi njegovo ime, uklopljeno u optužujući poklič 'Neka visi Pedro!’ Pa će i izvisiti, osim ako se ne umiješa čudo koje se danas doima nemogućim.

Bilo bi mnogo jednostavnije da ima barem malo kupaca. Press-šef Tomislav Marčinko nekidan je šapnuo da konkretnih ponuda nema ni za koga, izuzmu li se perspektivci Vrsaljko/Kovačić i prvak jeseni Sammir...

Morales je kupljen ljeti 2008. za 1,6 milijuna eura. U međuvremenu je cijena skočila na 3 milijuna. No, pitanje je postoji li nakon polusezone koja je bila svakakva, samo ne blistava.

Razloga je više, opravdanih i neopravdanih. Štošta se zakompliciralo početkom godine kad ga je šokirao potres u Čileu u kojem su glavu jedva spasili roditelji i bliski rođaci, njemu su pak u Conceptionu uništena dva stana. Pa se nije razmahao u proljeće, kod Krunoslava Jurčića. Osjetno je zaostajao od lipnja do kolovoza u eri Velimira Zajeca, nekako težak, neokretan, odsutan. Katkad i ozlijeđen. U međuvremenu je uspio dvaput zakasniti s akcija reprezentacije, iz Dubaija pa iz Santiaga, za taj drugi previd morao je platiti 80 tisuća kuna kazne. Što nije strašno zna li se da mjesečno inkasira najmanje 210 tisuća eura.

Linker
25. rujan 2024 18:30