JOSIP BREZOVEC

'Najsretniji sam na svijetu zbog potpisa za Dinamo, mogao bih i do repke'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 09. siječanj 2011. 12:59

Nije to bilo lako! Josip Brezovec previše je fin i korektan da bi kršio sugestiju kluba čiji je član tek dva-tri tjedna. Naime, naputak da ne razgovara s novinarima do početka priprema. Zato smo morali ishoditi dopuštenje press-atašea Marčinka koji nema ništa protiv razgovora, ima protiv objave. Što je malo neobično. Nadamo se da će sankcije zaobići nogometaša, novinar će pak za toliko riskirati i, zatreba li, ispaštati. Ako je uistinu kvar još jednom predstaviti dečka kome je dolazak u Dinamo više od ostvarenog sna.

- U Zagreb stižem ove nedjelje svojim Peugeotom 308. Smjestit ću se u Vili Tina dok ne nađem trajniji smještaj. On mi sada i ne treba jer prvo idemo u Međugorje pa u Tursku.

Bio je na obje adrese i doista mu se sviđaju.

- Spremat ćemo se i za proljeće i za ljeto, znam koliko u Maksimiru drže do Europe.

Nekidan je Vaha naglasio koliko im nedostaju bombe koje lansira Brezovec. Koji je dosad prošao puno toga. Nakon 12 godina Varteksove škole (završio je i srednju ekonomsku, sportsku), na isteku omladinskog staža posuđen je susjedima u Nedeljanec, članu 3. HNL, potom skoknuo austrijskom četvrtoligašu Güssingu kraj Oberwarta, koji je dakako bio preslab za njegove ambicije. Više je koristilo šest mjeseci u drugoligašu Belišću, isticao se pa su ga vratili u Varaždin.

Prethodne četiri sezone boravio je u matičnoj sredini, posljednju polusezonu s kapetanskom vrpcom. Sigurno ne slučajno...

- Počeo sam s Dalićem, završavam s Toplakom. Moram reći da mi je Samir mnogo pomogao, naročito savjetima. Pričom.

Odsad će biti sa - Sammirom. Je li hrvatski Brazilac najbolji među Plavima?

- Najbolji je kolektiv, najjači na ovim prostorima, daleko ispred svih sa 25 odličnih profesionalaca!

Dinamo je platio 300 tisuća eura. Znajući kakav je potencijal Brezovec, vrlo zaslužan za oba jesenska remija u uzajamnim susretima, okončanim istim rezultatom, 1:1.

- U ovom prvenstvu četiri puta sam zabio, dvaput asistirao. U Kupu imam gol i dvije asistencije. Najsretniji sam na svijetu zbog potpisa za Dinamo, najveći klub Hrvatske!

Na novom početku Brezovca ohrabruju sugrađani, bivši dinamovci Vugrinec i Mumlek, veliki igrači od kojih je rado učio.

- Potpisao sam na četiri i pol godine. Krene li sve kako se nadam, skoro idealno, možda postanem i reprezentativac. Iako se time ne opterećujem, jedina misao je Dinamo - zaključio je Brezovec.

Linker
25. rujan 2024 02:29