Vojko Bašić/CROPIX
BRBIĆ O SUCIMA

'Ne trebamo poklone, ogled protiv Cibalije je potvrda da je sudačka organizacija u krizi!'

U nekom srednjoročnom razdoblju, u roku od pet godina, imamo cilj postati stabilni član Europske lige. Tu je budućnost Hajduka - rekao je predsjednik Hajduka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. travanj 2013. 15:19

Što je Europa za Hajduk najbolje se vidjelo proteklih mjeseci dok su Bijeli krpali sve dugove da bi ispunili zahtjev financijskog fair-playa što im je postavila Uefa kao uvjet dobivanja licence za sljedeću sezonu.

- Europa je za nas temelj egzistencije. Bez Europe nema velikih utakmica, nema prodaje igrača, a Hajduk živi od ta dva segmenta. Velikih utakmica i transfera - naglasio je predsjednik Uprave Marin Brbić.

Kako bi Hajduk izgledao bez Europe, o tome Brbić ne želi ni pomisliti. Posljednji put Hajduku se to dogodilo u ljeto 2006. godine. Ove sezone Hajduk je u regularnoj situaciji, Europu će po svemu sudeći izboriti u jednom od dva natjecanja, Kupu ili prvenstvu.

- Ne mislimo kako bi to bilo da Hajduk ne igra Europu. Naš je cilj na početku svake natjecateljske sezone da Hajduk bude sudionik europskog nadmetanja. Imamo i tradiciju, obvezu prema navijačima. Bez obzira koliko ćemo dugo igrati u europskom natjecanju, moramo biti prisutni u tom rangu natjecanja.

U bliskoj budućnosti Hajduk bi trebao biti i više primijećen u Europi.

- U nekom srednjoročnom razdoblju, u roku od pet godina, imamo cilj postati stabilni član Europske lige. Tu je budućnost Hajduka.

Koliko je golova protiv Cibalije bilo iz zaleđa, dva ili tri? Na to pitanje predsjednik Hajduka Brbić nije mogao odgovoriti, ali priča o suđenju došla mu je na vrh glave.

- Ne trebaju Hajduku nikakve kompenzacije ni darovi. Utakmica Hajduk - Cibalia samo je još jednom potvrdila da je sudačka organizacija u dubokoj krizi. Jesu li pomoćnici napravili tri ili dvije pogreške, to je nebitno za ukupnu sliku. Sudačka organizacija ima velikih problema i napokon moraju nešto napraviti - poručio je Brbić.

Bijeli su prije tri godine zadnji put igrali Europsku ligu i nakon toga prodali dva igrača za 7 milijuna eura zarade (Ibričić i Strinić). Treba li tome nešto dodati?

Linker
21. rujan 2024 11:04