Vlado Kos/CROPIX
POLUFINALE KUPA

Cibalia prijeti Lokosima: 'Motiv nam je igranje pred 30.000 gledatelja u finalu na Poljudu!'

Cibaliji je ovo treće uzastopno polufinale i ta činjenica igračima mora donijeti radost, a ne imperativ pobjede - rekao je trener Vinkovčana uoči Lokomotive
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2013. 17:58

Pred Vinkovčanima je gostovanje kod Lokomotive. Bit će to treći okršaj ovih dviju momčadi u kratkom vremenskom razdoblju. Poraz na Poljudu završena je priča, aktualna je uzvratna utakmica polufinala Kupa, ona prva u Vinkovcima završila je 1:1.

- Lokomotiva je u malo povoljnijoj situaciji iako je tih 1:1 i za nas aktivan rezultat. Sličnu situaciju imali smo u četvrtfinalu s Osijekom, no to smo uspješno riješili, tako da očekujem ono što očekujem uoči svake utakmice; u ovom slučaju za nas je pozitivan rezultat samo prolaz u finale Kupa - rekao je trener Cibalije Miroslav Bojko koji ponovno budno prati razvoj situacije vezane za Tomislava Mazalovića, jednog od stožernih igrača Nebesko-plavih.

Mazalović, naime, već neko vrijeme muku muči s ozljedama.

- To traje već deset dana, u biti tu ozljedu lista vuče još od prve utakmice polufinala, no uspijevao je igrati iz utakmice u utakmicu i nadam se da će izdržati i ovaj put, ključan je igrač - pojasnio je Bojko.

Ako s Mazalovićem bude sve u redu, trener Vinkovčana na put će povesti 19 igrača. Zbog crvenog kartona, zarađenog na Poljudu, iz konkurencije je otpao Mišić, pa će u napadu od prve minute osvanuti Terzić. To daje naslutiti da će Filipović i Terzić ordinirati više po strani, a u vrhu napada ostati iskusni Bartolović. Neće moći računati ni na Jurića, koji je obnovio ozljedu ligamenta.

Ptice na grani već znaju da je svaka prvenstvena utakmica za Cibaliju ujedno i kvalifikacijska, a ostanak u ligi je prioritet, međutim, iako je pritisak manje izražen, Bojkovi igrači se u Kupu neće štedjeti.

- Nema pritiska! - rezolutan je bio Bojko.

- Cibaliji je ovo treće uzastopno polufinale i ta činjenica igračima mora donijeti radost, a ne imperativ pobjede. Bit ću iskren, vjerujem da će Hajduk igrati finale, a to znači da bi moji igrači u Vinkovcima igrali pred 10.000 navijača, a na Poljudu pred njih trideset tisuća. To se u našem nogometu ipak rijetko događa i mislim da je to dovoljan razlog da prođemo u finale - završio je Bojko.

Linker
21. rujan 2024 21:44