Ronald Gorsic / Cropix
PRESICA UOČI OSIJEKA

Nakon Brbićevih kritika Burić smirio strasti: 'Ne osuđujem ponašanje navijača, nisam sudac'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. kolovoz 2015. 18:24

- Čeka nas jako teška utakmica - rekao je Damir Burić, trener Hajduka, uvodno u razgovoru s novinarima, ali se to nije odnosilo samo na uzvratni susret sa Slovanom, nego i na dvoboj u prvenstvu protiv Osijeka koji je na rasporedu u nedjelju.

On je nizao pohvale na račun trenera Osječana Dražena Beseka jer se "vidi prava organizacija igre" pa o protivniku koji je "u donjem dijelu tablice, ali igra mnogo bolje" ipak kaže:

- Nama treba pobjeda, mene bi zadovoljilo isključivo osvajanje tri boda.

A što se tiče sastava, poznato je jedino da Jefferson ima tri žuta kartona, pa je Burić još rekao da "igrači vidaju rane poslije utakmice u Liberecu i stoga će tek poslije večernjeg treninga vidjeti tko je na raspolaganju".

Novinari su ipak propitivali o dvoboju sa Slovanom, posebno u odnosu na kritike da je Hajduk u drugom poluvremenu igrao previše povučeno:

- Taj primljeni gol preokrenuo je sliku o našoj igri. Svoju sam momčad vidio pozitivno. I da je ostalo 0:0, komentari bi bili drukčiji… Još me i sad drže emocije, čudno je kako nam je tri, četiri puta nedostajao zadnji pas, preciznije dodavanje da se uđe u šansu. Nismo dali gol, u redu, ali je obrana dobro funkcionirala. Vjerujem igračima koji su mi kazali kako su se s lakoćom branili do te mjere da je izgledalo kao da im "do sutra neće dati gol". A dogodio se odbijanac, za nas nesreća, za njih sreća i pobjeda.

Pitalo se Burića o ponašanju navijača Hajduka u Liberecu i on je sasuo sve pohvale, čak je izrazio uvjerenje da će baš oni biti pobjednička karta u uzvratu sa Slovanom.

A na pitanje osuđuje li huligane koji su palili bengalke i zapalili nekoliko sjedalica na tribina, pa Hajduku još jednom nanijeli štetu, Burić je odgovorio:

- Nikoga ne osuđujem, nisam sudac za prekršaje.

Ta njegova izjava popraćena je odobravanjem dvojice suradnika s portala splitskih navijača.

Podsjećamo samo dan ranije Hajdukov predsjednik Marin Brbić žestoko je osudio ponašanje dijela koji su palili baklje u Liberecu.

Linker
18. rujan 2024 04:27