CROPIX
HAJDUK - OSIJEK 3-0

Hajduk položio pripremni za Slovan: U sjajnoj atmosferi 'Bijeli' uvjerljivo svladali Osijek!

Momčad Damira Burića, iako bez Jeffersona i Ohandze, potpuno je dominirala utakmicom na Poljudu te glasno navijanje Torcide nagradila velikom pobjedom
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 23. kolovoz 2015. 19:26

Hajduk je odradio ovu utakmicu, „bijeli“ su inkasirali tri boda, sasvim zasluženo su pobijedili momčad Osijeka (3:0), ali bez obzira na visoku pobjedu, nisu baš impresionirali. To je logično, bar na neki način, jer svi u Splitu i Dalmaciji danima žive za dvoboj sa Slovanom, koji objektivno život „bijelima“ znači (računaju da bi prolaz u Euroligu donio prihod od cca četiri milijuna eura).

Osijek je naoko bio dobro organiziran u obrani svoje mreže, do pred kraj kad su se raspali. Napomena je da nisu niti jednom došli ni blizu šanse, bez šuta prema Lovri Kaliniću.

Prvih dvadesetak minuta bilo je neko culjanje s loptom igrača Hajduka, bez pravog proboja, još manje prilike, a onda je Elvir Maloku (19.) iz teške pozicije, iskosa, milimetarski točno s dvadesetak metara pogodio malu mrežu vrata Mikulića.

To je bio znak energičnijih napada „bijelih“, uslijedio je šut glavom Milovića u gredu, pa pri kraju prvog dijela dobar šut Caktaša koji je Mikulić jedva obranio. Ali ipak je to bilo pimplanje s previše povratnih i paralelnih dodavanja.

U drugom poluvremenu Hajduk je bio nadmoćniji, jalovo, neopasno sve do pred kraj kad je Mijo Caktaš (88.) glavom poslije kornera neobranjivo pogodio za 2:0. I onda je kraj začinio Marko Bencun (90.) kad se ušetao s loptom u vrata Osijeka. Na kraju su se dogodile ovacije gledatelja i skandiranje: „Idemo dalje“.

Zanimljiv detalj s ove utakmice bio je kad su na sjevernoj strani, onoj napučenoj s Torcidom, zapaljene dvije baklje, pa se cijeli stadion tresao od prosvjeda i zvižduka.





HAJDUK - OSIJEK 3-0 (Maloku 19, Caktaš 87, Bencun 90+1)

Split – Stadion Hajduka

Gledatelja: 9.000.

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Hajduk: Kalinić - – Juranović 7, Milović 6, Nižić 6,5, Milić 6 – Balić 6, Caktaš 7 - Maloku 7 (od 73. Mujan -), Vlašić 5,5 (od 83. Bencun – 6,5), Sušić 7 – Kiš 5 (od 54. Maglica 6).

Osijek: Mikulić 6 – Matas 65 (od 78. Špoljarić -), Maslač 5,5 Džonlić 5, Arsenić 5 – Šorša 5,5, Radotić 5, Lesjak 6, Šarić 5 – Roce 5 (od 38. Mihaljević 6), Perošević 5 (od 42. Štrkalj 5).









Prijenos uživo!

Kraj utakmice!

90+1. minuta - GOOOL!!! Opet je Balić dodao, a Bencun u kaznenom prostoru jedva zaobišao vratara Osijeka i pogodio praznu mrežu!

87. minuta - GOOOL!! Balić ubacio, Caktaš skočio i pucao glavom, a Mikulić krivo procjenio let lopte za potvrdu pobjede Bijelih!

76. minuta - Pokušaj Mujana s 20 metara prolazi pokraj gola.

69. minuta - Mikuliću je iz ruku ispala lopta na deset metara, a Caktaš je u naletu poslao preko gola!

64. minuta - Dobra akcija Vlašića i Sušića rezultirala je tek izbijanjem lopte u korner od strane Matasa. Torcida i dalje neumorno bodri svoje igrače!

54. minuta - Izalzi Kiš, ulazi Maglica za Hajduk.

Poluvrijeme: Prvi dio u jednoj rečenici - Hajduk dominira terenom i samo je čudo što ne vodi s većom prednošću.

45. minuta - Caktaš je iz blizine opalio, ali je lopta završila u vanjskom dijelu mreže!

44. minuta - Juranović je lijepo ubacio u sredinu, ali tamo reagira tek obrambeni igrač gostiju te izbija loptu.

34. minuta - Nakon šanse Milovića kao da se opet primirila utakmica na Poljudu, iako igrači Hajduka vrebaju šansu za povećanje vodstva.

23. minuta - Trese se greda gostiju! Na ubačaj Sušića iz slobodnog udarca Milović je visoko skočio i trzajem glave poslao loptu ravno u prečku!

19. minuta - GOOOL!! Vlašić je uspio progurati loptu do Malokua, koji je pucao s vrha šesnaesterca i pogdio suprotnu stranu gola Osijeka!

14. minuta - Nije do sada bilo veće prilike na utakmici, iako Bijeli navaljuju na gol gostiju.

1. minuta - Lijepo je popunjen Poljud, a navijači daju glasnu podršku Hajduku!

Utakmica je počela!

Linker
22. rujan 2024 08:27