Damjan Tadić/CROPIX
MILJENKO OTVORIO DUŠU

Mumlek: I prije nego je počelo suđenje, javno sam osuđen! A nisam uzeo niti kune...

Jedan iz kvarteta koji je HNL zadužio za preko sto golova na optuženičkoj je klupi zbog namještanja utakmica. Osam mjeseci od uhićenja Miljenko
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2011. 10:30

Nije Miljenko Mumlek želio razgovarati za tiskane medije, no u emisiji 'Provjereno’ Nove TV izrekao je svoju istinu o navodno namještenim utakmicama u kojima je sudjelovao i NK Varteks. Odmah na prvu u glavu.

- Da, znam sve što se događalo i zato mi je danas žao što nisam izašao u javnost prije nego li je buknula afera. No opet, da sam to i učinio, osudili bi me unaprijed da govorim gluposti - otkriva Mumlek, tvrdeći da je baš on bio barijera na kojoj su padale u vodu planirane namještaljke. Što najbolje potvrđuje pogodak Dinamu, nakon kojeg se varaždinski kapetan okrenuo lijevom dijelu zapadne tribine stadiona Varteksa i ljutito gestikulirao i dobacivao. Navodno u inat onima koji su pokušali potkupiti njega i suigrače.

- Šaka je nudio, no ja sam kategorički odbio, jednostavno nisam mogao doći kao kapetan pred dečke i tražiti da puste. Nikad u karijeri nisam namjeravao pustiti utakmicu, a taj pogodak i drugi postupci potvrđuju da je moja uloga cijelo vrijeme bila upravo kontra namještanja.

Najviše su ga, kaže, boljeli detalji istrage.

- Kao da nije bilo dovoljno što sam 39 dana bio zatvoren u četiri zida pet s pet metara, 24 sata dnevno. Imali smo 45 minuta šetnje dnevno, bilo je to jako teško za mene, koji sam kroz profesionalne treninge naučen na napore. Doživio sam i psihički šok, strah. A onda je još sva paljba u medijima bila usmjerena prema meni; ako bi se pisalo o aferi Offside - moja fotka, o namještanjima vani - opet moja slika. S Agićem sam postao glavni čovjek afere, afere s kojom realno nemam nikakve veze.

Drugu spornu utakmicu, sa Croatijom iz Sesveta, dobio bi da je mogao i 10:0. Ako je druga strana namještala, kakve to veze ima s njim?

- Da sam išta nelegalno uradio, ja bih priznao. Ali ako nisam sudjelovao, onda ne mogu odgovarati. Baš suprotno, ja sam bio barijera i ponosan sam na to. A vidjet ćemo što će sud reći - zaključio je Mumlek, ikona VŽ-nogometa u protekla dva desetljeća.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. srpanj 2024 12:14