PREKRIŽENI NAPADAČ

NAJSKUPLJI IGRAČ 3. HNL Ante Rukavina završio s 'modrim' klincima u Dinamu B!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. srpanj 2014. 13:11

Okupila se i Dinamova druga, B momčad, koja će premijerno ove sezone igrati u Trećoj HNL. Trener je Sreten Ćuk, donedavno trener Sesveta, a na raspolaganju će imati uglavnom Dinamove juniore, neki do njih već su igrali i za prvu momčad. Generacija u kojoj ima puno reprezentativaca u nižim kategorijama za pravi iskorak u prvu momčad kalit će se, dakle, u seniorskom trećem rangu. Petar Mamić, Ivan Šunjić, Bojan Knežević, Hrvoje Džijan, Tibor Halilović..., kojima će se po potrebi priključivati i mladi prvotimci Modrih Ćorić, Fiolić...

Ideja je, naravno, mladiće privikavati na seniorski nogomet, postupno od trećeg ranga, te dobiti infomaciju tko se može, a tko ne, nositi sa zahtjevima ozbiljnog nogometa. Također, bitno je da svi ti igrači igraju, da ne trunu na klupi ili tribini u nekom višem rangu, na taj bi način trebali lakše prebroditi uvijek neugodan prijelaz iz juniorskog u seniorski staž. Druga momčad poslužit će i kao alternativa igračima koji nisu u prvom planu u prvoj momčadi ili se vraćaju nakon ozljede pa im dobro dođe laganiji ritam utakmica za bolji i brži ulazak u formu. Moguće je, dakle, da početkom rujna u Dinamu B vidimo, recimo, Addyja, Taravela, kasnije i Husejinovića, kojima će sigurno nakon oporavka od polugodišnje ozljede trebati neko vrijeme da se vrate u full-pogon. Što se Juniora Fernandesa tiče, on će odmah u vatru u prvoj momčadi, Zoran Mamić već ga nestrpljivo iščekuje, nada se da bi još mogao igrati europske susrete ovoga ljeta.

No, jedan od onih koji su od prvog dana s drugom momčadi Dinama je i Ante Rukavina. ‘Prekriženi’ napadač, nakon propale posudbe u Čornomorec iz Odese, nastavio je trenirati s ‘klincima’ i priključio se i Ćukovoj momčadi. Kako sad stvari stoje, dakle, nije isključeno da Rukavinu u novoj sezoni gledamo u Trećoj HNL! Dakako, nije to još gotova stvar, prijelazni rok traje do kraja kolovoza, možda će Rukavina ipak pronaći neki angažman, posudbu ili prodaju, ako ne u inozemstvo onda u neki od HNL klubova. U njegovu slučaju, ipak je bolje igrati prvu nego treću ligu.

Linker
06. listopad 2024 16:18