Ronald Gorsic / Cropix
UZALUD SVI APELI

NA POLJUDU BIJESNI NA 'PIROMANE' 'Ti koji su palili bengalke neprijatelji su Hajduka!'

Navijači Hajduka, zapravo nekoliko njih, još jednom su osramotili svoj klub. Jer u Liberecu su se ponašali kao piromani, a ne prijatelji voljenog kluba. Predsjednik Hajduka Marin Brbić poslije utakmice bio je baš gnjevan.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 21. kolovoz 2015. 17:23

"Svaki taj pojedinac nanosi štetu klubu i više je vrijeme da se takve odstrani s tribina", rekao je Brbić.

Hajduk je uoči utakmice isposlovao da svi navijači splitskog kluba ipak uđu na tribine, čak su kod delegata UEFA Barryja Brighta iz Engleske garantirali da će na toj tribini vladati korektno ponašanje. I što se tiče bodrenja sve je bilo u najboljem redu dok Hajduk nije primio gol, a onda je krenula počele paljevina.

"Molim vas, napišite slobodno moju poruku: ti koji su palili bengalke neprijatelji su Hajduka! Ne može pojedinac biti iznad Hajduka! Takvi nanose štetu klubu u kojeg se zaklinju. Sad opet moramo strepiti od nove kazne, a već smo platili 115.000 eura, bez onoga što će doći zbog ispada na utakmici u Norveškoj", dodao je Brbić.

Uzalud predsjednik apelira. U Liberecu je bilo oko tisuću navijača Hajduka, koji se uglavnom međusobno poznaju ili prepoznaju. I da je njih volja oni bi odstranili siledžije ili bi ih prijavili, što se nikako ne može tumačiti kao otkucavanje. Radi se o tome da navijači imaju svoj đir, da je njima važnija njihova zabava, pa i upotreba pirotehnike od interesa kluba.

Iz Torcide su više puta mantrali: "Neka pravna država radi svoj posao“, jer oni ne žele obračune s huliganima. I stvarno, zar je zaista toliki problem identificirati piromane na skučenom prostoru tribina?

Linker
22. rujan 2024 10:38