Tom Dubravec / CROPIX
BURAN DAN NA POLJUDU

Na meti Talijana: Maloču žele Torino i Lazio, Hajduk još uvijek želi Abdurahimija

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. kolovoz 2013. 21:15

Mario Maloča bi mogao nastaviti karijeru u Italiji, ako se Torino javi nakon odgledane utakmice Hajduk – Slaven Belupo. Sad su torinski "bikovi", crveni klub iz centra Piemonta prvi u nizu klubova koji se spominju u kontekstu odlaska Hajdukova kapetana.

Torino je prodao svoju stopersku uzdanicu, crnoputog Ogbonnu, talijanskog reprezentativca u Juventus i gleda kako da popuni prazninu u obrani prije početka prvenstva, Serie A, ovog vikenda na apeninskoj Čizmi.

A Maloča je postao hit na stranicama "tuttomercato" u Italiji, nakon što ga je gledao Torino, pojavljuje se interes i Lazija koji se već osladio ovog ljeta u Poljudu uzevši jeftino Josipa Eleza.

Hajduk je putem agenata razaslao svoj "prodajni izlog", a prodaja Maloče je najaktuelnija stvar završnice prijelaznog roka.

A Besart Abdurahimi je i dalje zanimljiv Hajduku, dočim Damir Šovšić je usmjeren prema Dinamu ili Lokomotivi, kako vam drago. Zagreb je u potrazi za – gotovinom, trebalo bi mu 450.000 eura kako bi skinuo s vrata suspenziju glede duga Ivanu Krstanoviću.

Može je dobiti od Dinama/Lokomotive za Šovšića. U redovima Zagreba očito ne umiju tako dugo i dobro driblati suspenziju kako to Hajduku uspijeva (uz šibenske okolnosti što splitskim hajducima idu na ruku). Uglavnom, Dinamo bi se isprsio gotovinom i uzeo Šovšića, a Abdurahimi bi potom mogao u – Hajduk.

Ako Dražen Medić, gazda drugoligaša Zagreba pristane da ga "daruje" mukte u Poljud na način da Hajduk preuzme Abdurahimijev ugovor, a kasnija odšteta kad se iz Hajduka bude prodavao bude se dijelila sa Zagrebom u omjeru 40:60?!

No, prodaje li se itko iz Hajduka?! Pitanje je na mjestu. Medić i o tome razmišlja. Medić bi cash. Hajduk ga nema. A nema više ni posudbi novca od nemila do nedraga. No, nemojmo još zatvoriti priču Abdurahimi, dobar igrač kojega Zagreba neće rabiti u drugoligaškom žrvnju.

To bi im bio luksuz. Moraju ga negdje parkirati, pa sad prodati ili posuditi. A Hajduku je zanimljiv. Hajduk, to je ime...

Linker
22. rujan 2024 00:54