Vladimir Dugandzic / CROPIX
ANDRIJAŠEVIĆ PORUČIO

'Moramo dobiti Skonto, Inter nam je golemi motiv za prolaz, jači je od Barce'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. srpanj 2012. 12:29

Dugo se tražio odgovor na pitanje 'kakav je novi Hajduk’, a onda su dvije utakmice uvoda u sezonu pokazale prednosti i mane Bijelih. Sve je manje nepozanica, više nema alibija tipa 'ne znamo koliko možemo’.

- Još uvijek se može kazati 'mladi smo i neiskusni’. Za mene Skonto nije bio mjerilo, niti smo mogli dobiti pravu sliku o našoj kvaliteti, a Istra nam je pokazala da imamo potencijala. I da možemo odigrati utakmicu s dva lica. To je taj danak neiskustvu - bez ustručavanja je kazao Franko Andrijašević, jedan od ključnih igrača Hajduka u sredini terena.

Još je Andrijašević dodao bitan detalj 'imam osjećaj kao da svaki dan igramo utakmicu’. Takav se gusti raspored dogodio Bijelima. U 10 dana četiri utakmice, svaka važna i bitna na svoj način. Ali uzvrat u Rigi ipak je na vrhu. Skonto je prvi na top-listi prioriteta.

- Prvi i najvažniji. Sve će doći nakon Skonta i sve će biti lakše nakon što prođemo Skonto.

Ne postoji 'ako’, nego 'kada prođemo’?

- Moramo proći, to je svima jasno.

Je li posljednjih 10 splitskih minuta dvoboja s Latvijcima otkrilo slabosti Hajduka, odnosno nadu za optimizam Skonta?

- Ne bih rekao da je to njihov adut. Imali su dvije šanse, jednu dubinsku loptu i jedan ubačaj. Mi smo se malo povukli, a možda smo se i opustili misleći da je sve gotovo.

Zbog tih zadnjih 10 minuta pomislili su navijači da ste se možda i uplašili.

- Ma kakvi. Nismo se uplašili, jedino je opuštanje uslijed sigurnog vodstva mogao bit razlog što su Latvijci napravili dvije opasnije prigode.

Ali sada vam je jasno da u Rigi nema opuštanja. Niti čuvanja rezultata.

- Najgore od svega bi bilo da odemo u Latviju s mišlju kako ćemo čuvati splitskih 2:0. To je veliki kapital, ali ne takav da se čuva od prve minute. Možemo prednost čuvati, ali jedino s napadom.

Bez obzira koliko se šutjelo o Interu i koliko se na Poljudu poziva na oprez s činjenicom 'još nismo prošli Skonto’, ne može se milanski klub izbiti iz glave. Priznao nam je i Franko Andrijašević kako potajice sanja dvoboj kontra Milita i Zanettija.

- Što ću vas lagati, koji igrač ne bi sanjao o toj utakmici. Inter nam je golemi motiv za prolaz, jer ovo je prilika koja se rijetko događa. Igrati kontra takvog kluba, to je nagrada za sve što smo radili ovoga ljeta. Da, naporno i žestoko smo radili. Zaista, nikad teže pripreme. Nije fraza, nego činjenica. Zato bih volio zaigrati kontra Intera, ali s druge strane sam svjestan da se svi moramo koncentirati na Skonto, pa onda na Split i tek nakon te dvije utakmice dolazi Inter. Kažem vam, kao da je svaki dan utakmica. Takav je osjećaj. Nema odmora.

Ako nema odmora, ima li umora?

- Ima, duga su autobusna putovanja po Hrvatskoj. Ali kada u glavi imaš neki jaki cilj, onda je lakše. Vjerujem da ćemo ove sezone zaista napraviti dobar rezultat. Neka smo mlada momčad.

Koji je to dobar rezultat za Hajduk?

- Ankete nas smještaju na 4., neke na 5., pa čak i na 6. mjesto. Međutim, ja vjerujem da možemo ponoviti prošlogodišnji rezultat. Da, drugo mjesto je jedini uspjeh za Hajduk, bez obzira što smo momčad u nastajanju. Zato sanjam da odmah na početku dobijemo priliku kontra Intera. Prošle godine nisam igrao s Barcelonom, ali Inter je jači. Zato što je to natjecateljska utakmica. Moramo Skonto dobiti. Motiv nam je ogroman, idemo i u Rigi na pobjedu.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

.

Linker
21. rujan 2024 12:53