BIJELI U EUROPSKOJ LIGI

Blažević uoči Latvijaca: 'Svi živimo za Inter, ne daj Bože da nas Skonto izbaci'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. srpanj 2012. 15:10

Goran Blažević pokazao se na startu kao najjača karika. U dvije utakmice sačuvao je svoju mrežu, a ne može se reći da se dosađivao na vratima. Čak štoviše, imao je posla vratar Bijelih. Izvukao je nekoliko lopti kontra Istre prošle nedjelje, a da ne spominjemo dvije lopte u završnici poljudskog dvoboja kontra Skonta. Stara izreka kaže - nikada nije dobro kada momčad izvlači vratar.

- Nije, pogotovo ako je ta momčad Hajduk - u šali je uzvratio Blažević.

S Blaževićem smo razgovarali neposredno prije polaska zrakoplova za Rigu. 'Opipali’ smo malo atmosferu u momčadi. Nema straha na licima, samo optimizam uoči Skonta.

- Ne može nas poljuljati jedno lošije poluvrijeme koje smo pokazali u Puli. Uostalom, rekli smo na startu sezone, bit će oscilacija. Imat ćemo uspona i padova. Dobro smo odigrali prvi dvoboj kontra Latvijaca, onda smo pali protiv Istre i sada je red da ponovimo dobru igru.

Istaknuo je i Blažević kako je prvi susret bio poput mnogih koje je Hajduk proteklih sezona odigrao u HNL-u.

- Imao sam osjećaj kao da igramo protiv neke momčadi koja traži ostanak u HNL-u. Latvijci su se branili, a mi smo stalno bili u visokom pritisku. Međutim, moram priznati, malo smo šansi stvorili. Nismo dopustili da se Skonto razmaše, da nam opasnije prijeđe središnju liniju igrališta ćitavih 80 minuta. Ali nismo imali nekih zicera...

Koliko utjecaja u motivacijskom segmentu ima mogući dvoboj s Interom?

- Inter nam je samo pojačao imperativ. Kada samo u ždrijebu dobili Skonto svi su rekli 'to se mora proći’. Ali, sada se taj cilj postavio kao najveći imperativ. Jer, svi žele gledati Inter u Splitu i ne daj Bože da ne prođemo, jer time bi razočaranje bilo još veće. Ali zar mislite da bi netko bio sretniji od nas igrača da nam stigne Inter? Pa mi živimo za takve utakmice, ali moramo se prvo obračunati sa Skontom.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
15. rujan 2024 11:31