Marko Miščević/Cropix
ADAPTIRANJE MLADIH

MODRA FILIJALA Trener Jeličić i 18 najboljih juniora Dinama odlazi u Radnik

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. lipanj 2011. 18:50

Najperspektivniji mladi trener Dinama, Dinko Jeličić, preuzima klupu novog drugoligaša Radnika Legee, a u novoj filijali zg-kluba igrat će čak 18 juniora maksimirskog kluba! Dakle, Dinamo je po ugledu na mnoge poznate europske klubove formirao svoju 'drugu momčad’ sastavljenu od najtalentiranijih i najperspektivnijih juniora koji će se u Drugoj ligi adaptirati na seniorski nogomet.

- Stručna politika vodit će se izravno iz Dinama, tako da ništa neće biti prepušteno slučaju - kazao nam je koordinator projekta, direktor nogometne škole Modrih Romeo Jozak.

Naravno da se odmah postavlja pitanje što će biti s Lokomotivom koja je predstavljena kao 'Dinamo 2’, te u kojoj igraju talenti poput Komorskog, Mlinara, Picaka... Ništa, Lokomotiva će se sljedeće sezone boriti za očuvanje prvoligaškog statusa, pa u toj delikatnoj poziciji nije lako instalirati veliki broj mladih igrača. Lokomotiva ostaje ono što je bila i sada, 'Dinamova sestra’, ali najtalentiraniji ulazni i izlazni juniori krenut će put Radnika.

Dakle, u Radniku Legei zaigrat će 18 mladih nogometaša Dinama! S tim da popis još nije gotov, može doći do još neke promjene.

- Glavni smisao ovog novog projekta Dinama jest što kvalitetnija i što brža prilagodba naših juniora na seniorski nogomet. Druga liga je zaista idealna za tu priču. Svi naši najtalentiraniji juniori imat će godinu do najduže dvije priliku pokazati jesu li nogometaši za Dinamo. Ali ne samo za Prvu HNL, nego će morati dokazati da su perspektiva za europski Dinamo. Bit će to iznimno stroga selekcija, samo takvi će se vratiti u Dinamu, ostali će morati u proces - doselekcije! Sasvim logično, jer će već slijedeće sezone dolaziti novi juniori - zaključuje Jozak.

Linker
25. rujan 2024 04:32