KAD NE IDE SENIORIMA...

Mladi Osječani zaludili nogometnu Europu, već stižu upiti iz Genoe, Parme i - Barcelone!

Hrvoje Ilić (1999. godište) oduševio je na jakom turniru u Barceloni, a reakcija Blaugrane bila je ekspresna - Katalonci su odmah kontaktirali Miroslava Žitnjaka
Piše: Darko RužićObjavljeno: 11. srpanj 2012. 16:56

Hrvoje Ilić (1999) još je pionirskog igračkog uzrasta, ali već je postao zanimljiv klubovima iz inozemstva. I jednom od najvećih, uglednoj Barceloni. Prošloga tjedna nastupio je na jakom međunarodnom pionirskom turniru u Barceloni, kao gost u sastavu zagrebačkog HAŠK-a, i oduševio sve koji su ga vidjeli na djelu. Taj lijevonogi vezist Bijelo-plavih pionira, rodom iz Županje, silno je talentiran, zbog čeha je i doveden u Gradski vrt. Iz Barcelone je već uslijedila i službena reakcija, pa je njezin čovjek za vezu kontaktirao sportskog direktora prvoligaša s Drave, Miroslava Žitnjaka.

- Nije baš u potpunosti tako. Činjenica je da se u vrijeme dok sam bio na putu s momčadi u Andoru javio predstavnik jedne menadžerske agencije koja radi i za Barcelonu, ali on je nudio suradnju svoje agencije s našim klubom. O Iliću nismo razgovarali, iako znam da je svojim nastupom na turniru u Barceloni sve oduševio - kazao je sportski direktor Žitnjak.

U pobjedi nad Srbijom u posljednjoj utakmici B skupine Eura U-19 zablistao je i dvostruki strijelac Mihael Pongračić, jedan od najboljih Osijekovih juniora izlaznog godišta. U vrijeme igranja utakmica Eura pozorno su ga pratili skauti dva talijanska kluba, Genoe i Parme. Dakako da su viđenim itekako zadovoljni, pa je lako moguće da uskoro pohode i Gradski vrt kako bi na licu mjesta, u Osijeku, pokušali odgovoriti njegov transfer.

Linker
20. rujan 2024 22:28