Zagreb, 021109.Hotel Sheraton.Tiskovna konferencija Hrvatskog Nogometnog Saveza, povodom medjunarodne prijateljske utakmice A reprezentacije protiv Lihtenstajna te kvalifikacijskih utamica reprezentacije U-21 protiv Cipra i Slovacke.Na slici: Izbornik U-21 Drazen Ladic. Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX
ZAMJENILI DOMAĆINSTVO

'Mini Vatreni': Srbi su nam željeli napakostiti, na stadionu Čika Dača nas čeka pakao!

Znate li koja je naša himna? 'Zovi, samo zovi’. Pjevamo je nakon svake pobjede. Pjevat ćemo je i u Kragujevcu, hrvatski se sokolovi ne boje nikoga i ničega. Pa ni Čika Dače
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2010. 18:06

Nakon Varaždina, Dinama i poljske Wisle, u sve poznatijoj međimurskoj oazi mira - toplicama Sveti Martin na Muri - energiju pred važan ispit skupljaju i U-21 reprezentativci Hrvatske. Ključni dvoboj kvalifikacija igra se u užarenom Kragujevcu, dodatne nam detalje otkriva vođa HR-delegacije Dragutin Katalenić.

- Stadion se zove Čika Dača, po čovjeku koji je donio nogometnu loptu u taj grad.

Crveni pakao, stadion sa 5.000 mjesta sav je naime u crvenom, odabran je namjerno. Prema najavama, bit će pun do posljednjeg mjesta, u Kragujevcu će mlade Vatrene dočekati daleko 'toplija’ dobrodošlica nego bi to bilo u Novom Sadu, uobičajenoj bazi U-21 vrste Srbije.

- Ne želim o razlozima promjene mjesta utakmice, najvažnije je da na travnjaku bude sve korektno - stav je izbornika Dražena Ladića, a slično razmišlja i jedan od najmlađih u ovoj vrsti, prvotimac Varaždina Roberto Punčec.

- Sasvim je jasno da nam susjedi žele po svaku cijenu napakostiti, da - kad nisu uspjeli oni - ne odemo dalje ni mi. No ne zanimaju nas njihove želje, ta nam je odluka samo dodatni motiv da izborimo svoj cilj. To je, poznato je, bod, no put do njega tražit ćemo igrajući na pobjedu - ambiciozno najavljuje Punčec, zadovoljan što je ozljeda gležnja prošlost.

Sad je sve OK, baš kao što bi trebalo biti i s Vukušićom i Tomečakom. 'Turbo scorer’ Hajduka osjećao je bol u butnome mišiću, Dinamova strijelca kontra Cibalije mučio je prst i prekjučer je umalo završio na rentgenu. No već jučer obojica su bili bolje.

Najbolje je Damir Kreilach, prvotimac vodeće momčadi lige. Rijeka za poraz još ne zna, Kreilach ni pred subotnji susret ne razmišlja ni o čemu osim o nastavku uspješne serije.

- Porazi su sastavni dio života sportaša, ali ne ovoga puta. Hrvatska ide dalje, predobra smo klapa da bismo si dopustili tužan kraj.

Odlučnost se u hrvatskom taboru osjeća s kim god da popričate, tišina i mir Međimurja očito su samo kulisa. Iza koje se krije borbeni duh, možda i nadahnut u Međimurju toliko hvaljenim i slavljenim ratnikom i pjesnikom Petrom Zrinskim. Pa onda i ne čudi da domaćin, Međimurec Katalenić, prednjači optimizmom.

- Znate li koja je himna ove reprezentacije? 'Zovi, samo zovi’. Pjevamo je nakon svake pobjede. Pjevat ćemo je i usred Kragujevca, hrvatski se sokolovi ne boje nikoga i ničega. Pa ni Čika Dače - uz zarazni smiješak najavio je Dragec...

Linker
23. rujan 2024 06:30