Aleksandar Dimitrijević / Cropix
SRBIJA - HRVATSKA 2:2

Hrvatska remizirala sa Srbijom i osigurala dodatne kvalifikacije, dva gola Perišića!

Bod im je bio potreban, a do boda su mladi reprezentativci i stigli nakon 90. minuta protiv Srbije. Hrvati su uzdignutih ruku napustili Kragujevac
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 04. rujan 2010. 11:37

ZAGREB - Bod im je bio potreban, a do boda su mladi reprezentativci i stigli nakon 90. minuta protiv Srbije. Hrvati su uzdignutih ruku napustili Kragujevac i otišli ususret Euru u Danskoj.

Remi na Čika Dači donio je Hrvatskoj pobjedničku poziciju na kvalifikacijskoj ljestvici skupine 7. No, za Ladićevu ekipu zec se još uvijek nalazi u šumi... Naime, u listopadu slijedi play off u kojem će se naći deset pobjednika skupina i četiri najbolje druge reprezentacije. Pobjednici sedam utakmica priključiti će se Danskoj na završnom turniru u lipnju slijedeće godine.

U najavama su domaćini obećavali paklenu atmosferu u srcu Šumadije. Uostalom, zbog kazališne publike u Novom Sadu utakmica je i prebačena u Kragujevac. Međutim, stadion je bio poluprazan. Činjenica kako je Srbija otpala iz utrke za Euro utjecala je na skroman posjet domaćih navijača. Za mobilizaciju navijačkog puka nije pomoglo niti to što se s druge strane nalazi Hrvatska, a u takvom okruženju bilo je lakše i našim reprezentativcima.

Početak na Čika Dači je bio šokantan. Već u 3. minuti Hrvati su se našli u rezultatskom hendikepu nakon što se Šćepović izborio za prostor između stoperskog tandema Hrvatske i lukavim udarcem iskoristio nepotreban izlazak Ivana Kelave s gola. No, Ladićevi izabranici su brzo konsolidirali redove i preuzeli konce igre. Plod takvog stanja na travnjaku ubrali su u 11. minuti kada je Školnik izveo udarac iz kuta, a Perišić se najbolje snašao u buketu igrača i glavom poslao loptu u mrežu, a utakmicu odveo u egal.

Da je skok igra bila adut na strani Hrvatske u Kragujevcu svjedočili smo i u 32. minuti. Bila je to zapravo preslika gola za izjednačenje. Školnik je ponovno izveo korner s desne strane, a napadač Bruggea novim skokom doveo je Hrvatsku u vodstvo.

U nastavku utakmice Hrvati su dominirali, ali nisu uspjeli iskoristiti čitav niz obećavajućih situacija pred vratima Danilovića. Kazna je uslijedila u završnici kada je Đurićić izjednačio rezultat i odveo utakmicu u nemirne vode. Ipak, Hrvati su uspjeli sačuvati remi koji im je bio dostatan za pobjedničko postolje kvalifikacijske skupine 7.

Za točno mjesec dana slijede dodatne kvalifikacije u kojima će Hrvati loviti svoj treći Euro u povijesti. Prema viđenom u ovim kvalifikacijama momci Dražena Ladića definitivno su ga i zaslužili.

Linker
23. rujan 2024 08:25