Zagreb, 160810.Vahid Halihodzic novi trener Dinama, pored sportski direktor Zoran Mamic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
IDILA U MAKSIMIRU

Braća Mamić obećala Halilhodžiću: Dvije godine nikoga nećemo prodati!

Pitate se može li Dinamo sve to platiti? Može, definitivno može. Gazda Mamić neće štedjeti kad je u pitanju stvaranje jakog Dinama kojem je cilj Liga prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2010. 15:24

U Dinamu bi se danas, a najkasnije do kraja tjedna trebao pojaviti vratar Ivan Kelava. Čuvar mreže mlade reprezentacije bit će prvo pojačanje od 'tri-četiri’ koje je najavio Vahid Halilhodžić. Nakon oproštaja Butine, sasvim je jasno da Modri moraju angažirati još jednog kvalitetog vratara uz Filipa Lončarića. Modri dolaskom Kelave dugoročno rješavaju vratarsku poziciju, Lončarić i Kelava su budući 'Ladić i Butina’, a dečki će u žestokoj borbi odlučiti tko će biti 'broj 1’.

Potvrđenih informacija o ostalima koji bi trebali stići u plavu svlačionicu nema. Ovog puta se ne želi pogriješiti u procjeni. Zdravko i Zoran Mamić znali su se prebrzo oduševiti s nekim igračima, dovesti ih u Maksimir, a nakon toga su požalili. Zato sad mogućnost pogreške žele svesti na najmanju moguću mjeru. Srećom, kraj sebe imaju Vahida Halilhodžića koji će kazati posljednu riječ. Nije isključeno da i Vaha sljedećih dana ponudi neku svoju želju. Ili je ona već u prometu, ali nitko neće kazati o kome se radi.

Sasvim je normalno da Halilhodžić potpiše pojačanja, trener koji godišnje bruto vrijedi oko 1,8 milijuna eura mora biti gazda kad je u pitanju svlačionica. Ako se Zdravko i Zoran mogu prevariti u procjeni pojačanja, on ne smije. Takvi trenerski lisci u pravilu ne griješe.

S obzirom da službenih vijesti o dovođenju pojačanja nema, moramo se poslužiti informatorima koji su više-manje dobro obaviješteni o igračima koji kucaju na maksimirska vrata. Oni tvrde da je vrlo blizu dogovor sa slovačkim reprezentativcem, stoperom Kornelom Salatom, igračem Slovana iz Bratislave, a slična je priča i Baye Dyibi Fall, senegalski napadač iz Moldea. O tim mogućim transferima već smo pisali, novost jest samo ta da su Senegalac i Slovak sad mnogo bliže Maksimiru, gotovo na ulaznim vratima. Ali znate da se kod takvih nogometnih poslova sve može okrenuti nakon samo jednog razgovora.

Iz Crne Gore stižu vijesti da su u Budućnosti već nestrpljivi jer se Dinamo nije izjasnio hoće li ili neće krenuti u posao s crnogorskim reprezentativcem Fatosom Bećirajem. Budućnost traži milijun eura, a Modri bi malo snizili cijenu, ako može. Konačno, priča se da postoji i mogućnost angažiranja mladog slovačkog reprezentativca, Jakuba Sylvestrea.

Pitate se može li Dinamo sve to platiti? Može, definitivno može. Gazda Mamić neće štedjeti kad je u pitanju stvaranje jakog Dinama kojem je cilj Liga prvaka već slijedeće sezone. To je pokazao dovođenjem, za hrvatske prilike, skupog trenera, te ulaganjem u Antu Rukavinu. Ova druga investicija već se isplatila.

Linker
23. rujan 2024 08:29