screenshot: youtube
OTAC ODUŠEVLJEN

Mateova obitelj također na 'proslavi' transfera: Na Bernabeu bio i Mamić junior

Piše: HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2015. 20:23

Obitelj Matea Kovačića, koja je iz prvog reda počasne lože pratila predstavljanje u Real Madridu, presretna je zbog dolaska 21-godišnjeg mladića u Madrid, za što su saznali prije samo nekoliko dana.

- Samo da ga zaobiđu ozljede. Sretni smo, ovo je veliki dan za nas. I mi smo saznali nedavno za transfer, praktično prije pet-šest dana - izjavio je za Hinu Stipo Kovačić, otac mladog nogometaša.

On je u pratnji supruge, kćeri te Mateove djevojke u 13.19 sati ušao u prostoriju svečane lože na stadionu Santiago Bernabeu. Pet minuta poslije pojavili su se klupski predsjednik Florentino Perez, sportski direktor Emilio Butragueno i Mateo Kovačić. Na ekranu se odvrtio dvominutni isječak najboljih Kovačićevih poteza i golova za Inter i Hrvatsku, a predsjednik je dao do znanja do to od njega želi i u Madridu.

- Mateo će privremeno biti smješten u hotelu, još uvijek tražimo stan. Za početak će biti sam, a onda će mu se možda netko pridružiti - otkrio je njegov otac.

Kovačićevi menadžeri Mario Mamić, sin Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka, Danijel Koraja i Nikky Vuksan pratili su događaj iz drugog reda dvorane. Niti Mamić niti Vuksan, koji je u Milanu talijanskim medijima davao izjave, nisu htjeli govoriti.

- Hrvatskim medijima ne dajem izjave. Talijanskima da. U budućnosti će se to možda promijeniti, no zasad je tako - rekao je Vuksan na stepenicama stadiona Santiago Bernabeu uoči Kovačićevog izlaska na teren.

Trener Real Madrida Rafael Benitez napomenuo je u utorak kako su se u Madridu mnogi žalili lani kada se ozlijedio Modrić a momčad nije imala takvog tipa igrača. No, Mateo kaže kako "svaki igrač ima svoje karakteristike".

- Luka je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. On je jedinstven - rekao je Kovačić.

Prema Benítezovim riječima, Kovačić bi trebao mijenjati Modrića i biti Realova investicija za budućnost. S obzirom da će vjerojatno imati manju minutažu nego u Interu, to bi se moglo odraziti na njegov status u hrvatskoj reprezentaciji u kojoj je standardni igrač. No, Kovačić nije zabrinut.

- Trener će odlučiti, na njemu je da me stavi gdje sam potreban. Čuo sam se kratko s Benitezom, poznajem ga još iz Napolija. Sretan sam što ću mu moći pokazati što znam - izjavio je Kovačić.

Linker
11. rujan 2024 02:20