Cropix
NAJVESELIJI MJESEC

JA UŽIVAM, PARA KAPLJE Dinamu se smiješi 20 mil. eura na računu, a da nije nikoga prodao

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 17. kolovoz 2015. 13:37

U cijeloj priči oko transfera Matea Kovačića dobro će proći i zagrebački Dinamo, koji će na temelju Uefine naknade za razvoj uprihoditi 525 tisuća eura. Naime, za svaki transfer Kovačića do kraja karijere, klub iz Maksimira dobit će 1,5 posto visine odštete.

No, prva cifra očekuje se na temelju ugovora o transferu koji Dinamo ima s Interom iz Milana. Javno je poznato da je Kovačić otišao u zamjenu za 11 milijuna eura, s time da su "modri" trebali dobiti još četiri milijuna ako Inter osvoji naslov prvaka Serie A, odnosno ako se kvalificira u Ligu prvaka.

Iako se ništa od navedenog nije dogodilo, vjeruje se da Dinamo ima pravo na određeni postotak od sljedećeg transfera. Ako on iznosi samo deset posto, a ne vjerujemo da je manje od toga, u maksimirsku blagajnu trebalo bi sjesti dodatnih 3,5 milijuna eura.

U slučaju da Dinamo preskoči Skenderbeu i uđe u Ligu prvaka, kolovoz će ući u anale maksimirskog prvoligaša. Naime, s nagradom od Uefe, sredstvima od marketinga i TV pravima te novcem zarađenim od transfera Kovačića, Dinamo će zaraditi oko 20 milijuna eura a da nije prodao niti jednog igrača.

Linker
22. rujan 2024 14:26