Bad Radkersburg, 280608.Dinamo je na priprema u austriskom Bad Radkersburgu, za sezonu 2008-2009. Sammir u Hotelu IMPark .Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX
NE ŽURI IM SE

Mamićev pritisak nije uspio: Bilić najavio očitovanje o Sammiru tek za kraj rujna

Izbornik, kao ni njegov stručni stožer, nemaju potrebu komentirati, ni uključivati se u ovakve i slične medijske rasprave, tako da komentara po ovom pitanju nema, kazao je glasnogovornik Gavran
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2010. 17:37

Što god Zdravko Mamić kaže, to postane javna tema. Treba li Sammira pozvati u hrvatsku reprezentaciju, vrti se medijima nekoliko dana. Nižu se argumenti za i protiv, a stručnom stožeru Vatrenih u ruke je bačen očito vrući krumpir. Misli li Slaven Bilić odjenuti u kockasti dres Dinamovog Brazilca, smatra li da on nije potreban reprezentaciji, ili da njegovo uvrštenje ne bi bio dobar potez, nismo doznali. I Bilić i suradnici “bježe” od pitanja o Sammiru, što također može biti sugestivno.

- Ne želimo pričati na tu temu. Bolje je tako. Imamo vremena o tome razmišljati - javio nam se Robert Prosinečki, da bi u ime kompletnog stožera, a dakako prvenstveno Bilića, glasnogovornik Davor Gavran odgovorio:

- Izbornik, kao ni njegov stručni stožer, nemaju potrebu komentirati, ni uključivati se u ovakve i slične medijske rasprave, tako da komentara po ovom pitanju nema. Podvlačimo kako će izbornik biti na raspolaganju predstavnicima medija na press konferenciji koja je predviđena krajem rujna, a o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

Nameće se zaključak da je Bilić i dalje skeptičan prema Sammiru, da mu Mamićev istup nije dobro legao, pa čeka da se slegne prašina. Što je apslutno njegovo pravo. On bira momčad i polaže račune za rezultate. Uostalom, radi se o nogometašu koji na reprezentativnoj razini može konkurirati samo za jednu poziciju - središnjeg ofenzivnog veznog, iza napadača. A na prethodne tri utakmice nacionalne vrste tu su ulogu igrali Petrić, Eduardo, Kranjčar i Modrić. Konkurencija je dakle dovoljno jaka da Biliću na tom mjestu nije potreban nitko, osim ako nije bolji od spomenute četvorice. Sammir je dosta napredovao, ali toliko baš nije.

Međutim, kako je riječ o mladiću koji baš želi igrati za Hrvatsku, bude li i dalje igrački rastao, te blistao u kontinuitetu, nije isključeno da dočeka svoj trenutak.

Što na to kaže vodstvo HNS-a? Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je na upit pozvati Sammira ili ne kazao:

- To je prije svega stvar izbornika, ali moje je mišljenje da je dobrodošao svatko tko može pridonijeti uspjehu.

Za Rusanovu to što je Brazilac evidentno nije problem, iako je vječna tema koliko je za reprezentaciju dobro imati naturaliziranih igrača. I nije zanemariva. Ipak, rezultat je u prvom planu. Bilić je uzeo time-out. No, bude li ga poželio zvati, HNS ga neće kočiti, štoviše, čini se da će mu to i savjetovati. Uostalom, nije čudno, pa u Kući nogometa se štošta pita Zdravka Mamića.

Trenutačno imamo Eduarda da Silvu, kao iznimku. Hoće li Brazilci u hrvatskoj nacionalnoj vrsti postati pravilo?

Linker
07. listopad 2024 05:31