Stanko Jurić

 ALTER PHOTOS/DDP USA/PROFIMEDIA
VATRENI VIKEND

Malo poznati Hrvat zabio, bivši Hajdukovac bi mogao zaintrigirati Dalića, ali Modrić je i dalje iznad svih

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u deset najjačih europskih liga
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. rujan 2024. 10:32

Godine su samo broj. Tom rečenicom se često tješe svi oni koji su zagazili u određene godine želeći pokazati kako im starenje ne pravi nikakav problem. Onaj kod kojeg je ta rečenica istinita je - Luka Modrić.

Hrvatski veznjak je s 39 godina još jednom odigrao sjajnu utakmicu Real. Madriđani su s 4:1 pobijedili Espanyol, a Modrić je s kapetanskom vrpcom oko ruke dirigirao igrom svoje momčadi te bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Od Sofascore je dobio ocjenu 8,2, a jedini koji je dobio veću bio je Kylian Mbappé (8,3). No, ako nije bio najbolji igrač utakmice, Modrić je bio najbolji hrvatski nogometaš u deset najjačih europskih liga ovog vikenda.

Odmah do Modrića našao se Boško Šutalo kojem je odlazak u Standard Liège bio odličan potez. Ovaj 24-godišnji stoper čvrsto drži mjesto u startnoj postavi svoje momčadi, a u remiju protiv Union Saint-Gilloisea (0:0) dobio je ocjenu 7,9 i bio najbolji igrač utakmice. Inače, Šutalo je s prosječnom ocjenom 7,35 drugi najbolje ocijenjeni igrač Standarda ove sezone. U istoj utakmici dobro je za goste igrao Franjo Ivanović koji je za svoju igru dobio ocjenu 7,7 i peti je najbolje ocijenjeni Hrvat u deset najjačih europskih liga ovog vikenda.

image

Najbolji Hrvati u europskim ligama 21 i 22-09

SOFASCORE

Prije Ivanovića su dva napadača, a jedan od njih slabo je poznat hrvatskoj javnosti. Riječ je o Luki Kulenoviću čiji je Heracles u gostima pobijedio NEC s 2:1. Kulenović je postigao drugi gol za svoju momčad i s ocjenom 7,8 bio najbolji igrač svoje momčadi. Inače, riječ je o 24-godišnjem igraču rođenom u Torontu, a koji je svojedobno igrao za drugu momčad Osijeka te za Kustošiju. Većinu dosadašnje karijere proveo je u BiH, a u Heracles je stigao ovog ljeta iz Slovana iz Libereca. Ante Budimir je postigao svoj prvi ligaški gol ove sezone. Osasuna je s 2:1 na domaćem terenu pobijedila Las Palmas, Budimir je postigao gol za 1:0 iz kaznenog udarca u 39. minuti, a s ocjenom 7,7 bio je najbolji igrač utakmice.

Mateo Kovačić nije startao u derbiju između Manchester Cityja i Arsenala (2:2), no u igru je ušao već u 21. minuti umjesto ozlijeđenog Rodrija. Opet je odigrao dobro i sa 7,6 bio među najboljim igračima ‘Građana‘. Od prve minute je igrao Joško Gvardiol koji je sa 7,3 zauzeo deseto mjesto u našem pregledu najboljih igara Hrvata u najjačim europskim ligama.

Josip Šutalo je uhvatio dobru formu u Ajaxu. ‘Kopljanici‘ nisu uspjeli pobijediti u gostima kod Go Ahead Eaglesa (1:1), ali je Šutalo bio među najboljim igračima na terenu i dobio ocjenu 7,5. Matija Frigan je postigao gol za Westerlo u domaćem porazu od Royal Antwerpa (1:2). Bio je precizan u 45. minuti, ali nije osam minuta ranije kada je promašio kazneni udarac. No, s ocjenom 7,5 zaslužio je mjesto među deset najboljih Hrvata ovog vikenda.

Stanko Jurić igra sve bolje u Valladolidu. Nekadašnji veznjak Hajduka drži mjesto u startnoj postavi svoje momčadi koja je remizirala s Real Sociedadom (0:0). Jurić je s ocjenom 7,4 bio među najboljim igračima Valladolida, a ako nastavi s ovim igrama možda će zaintrigirati i izbornika Zlatka Dalića.

Linker
23. rujan 2024 10:34