foto: CROPIX
NEVJEROJATNI MODRI KLINCI

MAKSIMIRSKO BLAGO 'Svi smo ponosni na ovaj rezultat, a hoćemo li to ponoviti i u seniorima? Polako, korak po korak...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. studeni 2015. 17:38

Oni su apsolutni hit! Generacija koja je uhvatila europsko proljeće u juniorskoj Ligi prvaka, momčad koja je pobijedila Arsenal u Watfordu. Svi im predviđaju fantastičnu budućnost, u plavom domu o njima govore samo u hvalospjevima. Oni su jednostavno - maksimirsko blago!

Dečki koje vodi Mario Cvitanović dobili su sve tri utakmice na gostovanjima, pali su Bayern, Olympiacos i sada najjači Arsenal. Treba svakako kazati da su u porazu od Topnika u Zagrebu, te u remiju s Grcima bili bitno hendikepirani, nije bilo “Čileanaca”. Da su oni igrali uvijek, već bi sada vjerojatno bilo osigurano prvo mjesto u skupini.

- Mene prvi dojam nikad ne vara. Protiv Arsenala smo odigrali najzreliju utakmicu u grupnoj fazi. Svaki novi trening, svako novo okupljanje i utakmice donose nam plusove. Dečki se sve bolje i bolje upoznaju, sve bolje se razumiju, osjećam i veću kemiju između njih, rastemo iz utakmice u utakmicu. Sada je samo pitanje koliko ćemo ostati skupa i imati prilike skupa trenirati da napravimo još bolji rezultat - kaže trener Cvitanović.

A što kažu mladi Dinamovi dečki, “talenti svih talenata”?

- Bila je protiv Arsenala jako teška utakmica. Imao sam zaista dosta posla. Od prvog trenutka smo vjerovali da možemo pobijediti, dali smo maksimum i sad se, eto, možemo veseliti - kaže vratar Šemper, a na pitanje je li mu bilo teže u Watfordu ili u Čileu samo se nasmijao.

Filip Benković, koji u Dinamu ima i seniorskog iskustva pohvalio je sve dečke.

- Svi smo bili sjajni, pobijedili smo velikog protivnika. Hvala Bogu, svi smo sretni, ponosni na proljeće u Europi. Hoćemo li danas-sutra to isto ponoviti u seniorima? Polako, korak po korak. Imamo ogromnog potencijala, igrače koji mogu napraviti velike karijere. Sve ide onako kako bi trebalo biti - kazao je Benković.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Linker
22. rujan 2024 18:41