foto: youtube
DINAMO ODUŠEVIO

Nogometna legenda o Modrima: 'Dinamo je nezgodna, talentirana i uistinu dobra momčad'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. studeni 2015. 09:28

Iskreno su se nasmijali engleski novinar i Arsene Wenger u mix zoni na Emiratesu nakon utakmice.

- Znate li da ste ovom pobjedom osigurali mjesto u Europskoj ligi? - bilo je pitanje pripadnika sedme sile.

- Ha, znam, ali znate, to vam i nije baš naš cilj... - odgovorio je Francuz.

Na Otoku se godinama na Euroligu gleda s visoka, dosta posprdno, tako da apsolutno nitko osigurani plasman Topnika u to natjecanje ne vidi uspjehom. Dapače.

- Nadam se da će Arsenal pobijediti Olympiacos i ostati u Ligi prvaka iz jednostavnog razloga što sam toliko puta provocirao Tottenham zbog toga što igraju četvrtkom - kazao je 52-godišnji Ian Wright, drugi strijelac u povijesti Arsenala sa 185 pogodaka.

Izravni prijenos je u Velikoj Britaniji išao na televiziji BT Sport. Sukomentator je bio Michael Owen, voditelj u studiju Gary Lineker, a njegovi gosti Rio Ferdinand, Steven Gerrard i već spomenuti Wright. I svi oni imali su isti zaključak; bila je to sjajna predstava Arsenala na krilima fantastičnih Mesuta Özila i Alexisa Sancheza. Iako Englezima bahato ponašanje baš i nije strano, engleski nogometni velikani nisu na Dinamo gledali s podcjenjivanjem i plasirali priču tipa “dobro, nemojmo pretjerivati, ipak je Arsenal igrao s jazavcima”. Upravo suprotno.

- Velika utakmica Arsenala koja budi optimizam. Odigrali su sjajno i to protiv vrlo dobre, talentirane i nezgodne momčadi. Bio je to Arsenal kakvog želimo vidjeti. Odigrali su u visokom tempu, kad bi izgubili loptu točno bi znali što trebaju napraviti. Sve je imalo smisla - naglasio je Ferdinand.

I Gerrard je kazao da je impresioniran načinom na koji je Arsenal došao do pobjede, ali i podvukao:

- Dok ne dobiju pravog vođu u obrani i još jednog klasnog veznjaka, teško mogu očekivati najveće stvari. U Grčkoj će im, pak, problem biti i što imaju vrlo tanku klupu.

Linker
22. rujan 2024 16:23