Vladimir Dugandžić/CROPIX
VUKOVIĆ SE ŽRTVUJE

'Liječnik je tražio da potpišem kako igram na osobnu odgovornost,, pristao sam...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. prosinac 2012. 14:17

“Otkad te nema”... uspješnica je Alke Vuice koju slobodno mogu zapjevati navijači Hajduka svom napadaču Ivanu Vukoviću. Ozlijedio se u dvoboju s Lokomotivom i premda je nedovoljno oporavljen zaigrao kontra Rijeke, Splićani su i dalje u mini seriji bez pobjede. Bez pravoga, spremnog Vukovića nanizali su četiri remija. Nedostaju pogoci (5) i asistencije (5) najkorisnijeg igrača Bijelih.

- Ispostavilo se po rezultatima da nije bilo dobro. Je li to zbog mene ili drugih stvari, teško mi je kazati, ali činjenica je da nam ne ide najbolje. Nemamo rezultate koje smo imali ranije. Međutim, iskreno se nadam da ću igrati obje utakmice do kraja jeseni. Svi zajedno ćemo stisnuti zube, iako ima ozljeda i kartona. Moramo upisati dvije pobjede i završiti jesen u pobjedničkom izdanju – kazao je Vuković.

Prije nepunih 20 dana ozlijedio je tetivu gležnja. S Rijekom je odigrao 45 minuta, ali premda je od trenera dobio pohvale jer je riskirao zdravlje igrajući na vlastitu odgovornost.

- Da, preuzeo sam taj rizik. Liječnik je tražio da potpišem kako igram na osobnu odgovornost, jer ozljeda nije bezazlena. Pristao sam, potpisao sam, ali znam da nisam odigrao na uobičajenom nivou. Nisam u tih 12 dana stanke zaboravio igrati nogomet, međutim činjenica je da mi nedostaju treninzi. Nagli oporavak? Bio sam kratko na terapiji u Podgorici, ali najviše su mi pomogli liječnici i kompletna medicinska služba u Hajduku.

Ozljeda je evidentno ostavila traga i veliko je pitanje koliko je Vuković spreman za sutrašnji dvoboj s Interom?

- U glavi sam spreman, ali još me boli noga. Ima dosta ozljeda. Osjećam bol. Psihički sam spreman i primiti injekciju blokade samo da zaigram, premda mi je jasno da mogu sebe kompromitirati ako nisam maksimalno spreman. Staro je pravilo da ne treba igrati ako ne možeš pružiti svoj nivo igre. To je možda gore za mene, ali ako je bolje za klub, spreman sam to uraditi. Ukoliko trener smatra da moj izlazak na teren može pomoći, učinit ću to i protiv Intera.

Za kraj je Vuković dodao i sličicu s puta iz Crne Gore do Splita.

- Kalendari i suveniri Hajduka odlično “idu” s obje strane granice. Već sam se toliko puta u proteklih godinu i pol dana uvjerio da je Hajduk brand koji ima težinu bez obzira na državne granice.

Linker
25. rujan 2024 01:24