Tom Dubravec/CROPIX
SURADNJA S BRAZILCIMA

Ništa od sambe na Poljudu: 'Za početak samo razmjena trenera i mladih igrača...'

Sve to treba još razraditi, ovo je početak suradnje koja nije uobičajena na svjetskoj razini. Tražimo način kako da sve uskladimo - dodao je sportski direktor Krešić
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 06. prosinac 2012. 22:15

Hajdukov dvojac Sergije Krešić i Fredi Fiorentini vratio se iz Brazila s lijepim dojmovima, ali i bez konkretnog odgovora na pitanje kakva će biti suradnja Bijelih i Fluminensea.

- Po dogovoru koji je potpisan prije nekoliko mjeseci otišli smo tamo kako bismo s ljudima iz Fluminensea razgovarali o načinima suradnje te kako bismo pronašli zajednički jezik. Riječ je o klubu kojeg vode mladi ljudi, u proteklih nekoliko godina su najuspješniji u Brazilu i pred njima je svijetla budućnost. Obostrana suradnja zanima i nas i njih, vidjet ćemo kako će se to realizirati - rekao je Krešić.

Prvi čovjek Hajdukove struke dao je naslutiti neke od ideja koje su spomenute u razgovoru s ljudima iz svježeg brazilskog prvaka.

- Pričali smo o mogućnosti da naši treneri iz Omladinske škole dođu u Brazil i uživo vide kako se radi u Fluminenseu. Naravno, to bi značilo i da njihovi treneri dođu k nama na Poljud, a razgovaralo se o mogućnosti da nekoliko njihovih igrača iz mlađih kategorija dođe u Hajduk na mjesec ili dva dana. Sve to treba još razraditi, ovo je početak suradnje koja nije uobičajena na svjetskoj razini. Tražimo način kako da sve uskladimo - dodao je Krešić.

Opcija da se neki igrači Fluminensea uskoro nađu na raspolaganju Miši Krstičeviću odnosno prvoj momčadi Hajduka u ovom se trenutku čini prilično dalekom, najmanje izvjesnom.

- Rano je govoriti o nečemu takvom, sve mogućnosti suradnje su otvorene - bilo je sve što je Krešić mogao reći o njegovom i Fiorentinijevom putovanju u Brazil.

Učinak razgovora s Fluminenseom će se znati u nekim budućim vremenima, tek je napravljen prvi korak.

Linker
25. rujan 2024 03:32