Vlado Kos / CROPIX
ČETVRTFINALE KUPA

Lešković poništio gol Bartolovića, Osječani u maloj prednosti uoči uzvrata

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske Cibalia i Osijek su odigrali 1-1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2012. 20:14

Dvoboj tradicionalnih slavonskih suparnika ovaj put nije bio osobito magnetski privlačan za gledatelje kojih se na tribinama vinkovačkog betonskog zdanja okupilo oko 1.500.

Svi oni su u prvih 15-ak minuta vidjeli znatno bolju Cibaliju koja je zaprijetila Vargiću već u 37. sekundi preko Filipovića, čiji je udarac s distance fijuknuo nedaleko grede. Filipović je u prologu utakmice bio najopasniji po gostujuća vrata, priključio mu se i Pavličić vrlo dobrim udarcem koji je izmamio uzdah domaćih navijača.

Bijelo-plavi su se uspješno oduprijeli početnoj nebesko-plavoj ofenzivi, a njihov već prvi izlet u kazneni prostor domaćih mogao im je donijeti radost; nakon udarca iz kuta najviši je pred Matkovićem bio Lešković koji je sjajno trznuo glavom, ali lopta je svoj put skončala na vratnici od koje se odbila u polje.

Druga Osijekova prijetnja također je bila vrlo konkretna, a stigla je u 23. minuti kada se Matković morao dobro pomučiti kako bi ispod grede izvukao Kvržićev udarac. Nekoliko minuta potom upravo je Kvržić morao napustiti travnjak zbog ozljede, zamijenio ga je Glavaš. U 42. minuti stigla je i druga reakcija s osječke klupe, ovaj put iz koncepcijskih razloga; trener Mršić iz igre je, nezadovoljan njegovom prezentacijom, izvukao Matiju Mišića, a prigodu je dobio Pongračić.

U 35. minuti u kaznenom prostoru Osijeka padali su redom P. Mišić, pa u nastavku akcije i Filipović, ali sudac Križarić, koji će Cibaliji suditi i u subotu u zadarskim Stanovima, nije se oglasio.

U nastavku prva šansa pripala je Osječanima, tj. Glavašu u 55. minuti, no povela je Cibalia.

1:0 - Bartolović

Najveći dio posla odradio je Filipović koji je sjajnim slalomom probio desni bok, ušao u kazneni prostor pa povratnom loptom uposlio Bartolovića koji je iz blizine odradio formalnost.

No, radost domaćih trajala je samo tri minute...

1:1 - Lešković

Prekršaj za Osijek kod aut-crte mahnuo je drugi Križarić, pomoćnik Borut, prekid je izveo Miličević, a Lešković je sada ciljao preciznije nego u 17. minuti - 1:1!

Do kraja su po šansu prokockali i jedni i drugi (Miličević za Osijek, Tokić za Cibaliju), krajnji ishod je posve realan, a nakon vinkovačkih 1:1 Osijek je ipak za koračić bliži prolasku u polufinale, pogodak u gostima ima svoju specifičnu težinu. No, daleko od toga da su Cibalijine šanse u osječkom uzvratu tek simbolične.

Cibalia - Osijek 1:1

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 1.500. Sudac: Igor Križarić 6 (Čakovec). Pomoćnici: B. Križarić i Dević. Četvrti sudac: Zebec. Delegat: Bunjevac.

STRIJELCI: 1:0 - Bartolović (63), 1:1 - Lešković (66).

CIBALIA 4-1-2-3: Matković 5,5 - Muženjak 6 (od 83. Terzić -), Župarić 6,5, Mitrović 6,5, Rugašević 6 - Mazalović 6 - Vitaić 5,5, Pavličić 5,5 (od 59. Tokić 5,5) - Filipović 6,5, Bartolović 7, P. Mišić 6 (od 64. Koledić 5,5). TRENER: Željko Kopić 6.

OSIJEK 4-1-3-2: Vargić 6 - Lešković 7, Smoje 6,5, Vrgoč 6, Aleksić 6 - Kurtović 6 - Kvržić 6 (od 31. Glavaš 5,5), Novaković 5,5, M. Mišić 5,5 (od 42. Pongračić 6) - Zubak 5,5 (od 80. Lukić -), Miličević 6. TRENER: Stanko Mršić 6.

Linker
20. rujan 2024 01:32