Nenad Dugi / CROPIX
SLAVLJE U ZELINI

'Hajduk će biti najveća utakmica u našoj povijesti, sagradit ćemo dodatne tribine'

Utakmica će se možda igrati i u Varaždinu, ali domaći se trude da osiguraju uvjete u Zelini. Jedino je pitanje osiguranja susreta, prvenstveno gdje smjestiti Torcidu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. studeni 2012. 15:12

Zelinčani nisu niti mogli niti htjeli skriti sreću ždrijebom u Kući nogometa, Hajduk je za njih kao premija na lutriji. Nešto će zaraditi u novcu, još više u doživljaju ugošćivanja splitskoga kluba.

- Bit će to najveća utakmica u povijesti Zeline - odmah je konstatirao trener drugoligaša Dražen Biškup. Po snazi rivalstva Cibalia - Osijek najjači je par četvrtfinala, slavonski derbi bogate tradicije i repriza prošlosezonske poluzavršnice, Zadar - Slaven Belupo drugi je prvoligaški ogled, ali Zelina i trećeligaš GOŠK najugodnija su iznenađenja i glavne priče.

- Već što se nalazimo ovdje najveći je rezultat u 105 godina postojanja kluba. Presretni smo, mogli smo samo poželjeti Hajduk, on će privući najviše pažnje. Na naše tribine stane nešto manje od tisuću gledatelja, ali napravit ćemo dodatne, vjerujemo da će susretu nazočiti 3.000 ljudi - kazao je Vladi Žigrović, predsjednik i gradonačelnik koji je mnogo uradio za uzlet nogometa u tom kraju.

U Savezu je upaljeno zeleno svjetlo Zelini ako bi htjela domaćinstvo upriličiti u Varaždinu, iako tamošnji stadion ovoga časa nema licencu, no to je pitanje formalnosti koje bi se brzinski sredilo. Ipak, sve će učiniti da Bijele ugoste u svom domu, jedino je pitanje osiguranja susreta, prvenstveno gdje i kako smjestiti Torcidu.

- Prioritet je da igramo u Zelini, makar ne sumnjam da bismo u Varaždinu imali pravu podršku. Naime, kod nas igra deset tamošnjih igrača - jasan je Biškup.

- Nećemo skinuti gaće niti objesiti bijelu zastavu. Nemamo namjeru ustukniti nikome, pa ni Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 03:45