ADRIAN DENNIS Afp
STALNO IM NEŠTO SMETA

Ne daju mu mira, a čovjek radi čuda! Igor Tudor odbrusio: ‘Pobijedili mi ili ne, uvijek isto joker pitanje‘

Igor Tudor se opasno približava klupskim rekordima glede starta sezone
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. rujan 2022. 09:00

Olympique Marseille na početku sezone fantastično drži korak s Paris Saint-Germainom. Sedam kola, šest pobjeda i remi, pet pobjeda u nizu. Tudor se opasno približava klupskim rekordima glede starta sezone.

Marseille je sinoć dominirao nad Lilleom (2-1) na krcatom Vélodromeu. Utakmicu su odlučila ljetna pojačanja Alexis Sanchez (26.) i Samuel Gigot (61.), premda je Ismaily (12.) bio doveo goste u vodstvo.

"Bili smo bolji od njih, to je zaslužena pobjeda, želim čestitati svojim igračima", kazao je Tudor.

Tudor je objasnio zašto je Leonarda Balerdija zamijenio već u 28. minuti?

"Morao sam napraviti nešto što ne volim. Ne zato što je igrao loše, nego sam imao dojam da je sudac "lak na kartonima" i mislio sam da Leu prijeti opomena. Nije mi se svidjelo što je zviždan, nije lijepo zviždati svojim igračima. Pogotovo on što je dobar momak, uvijek daje maksimum, dobar je igrač."

Tudor se nije bojao za pobjedu.

"U poluvremenu sam igračima rekao da jedva čekam vidjeti što bi se moglo dogoditi. Htio sam da ispadnemo dobri, a to su igrači i napravili. Dobro su igrali, uspjeli pobijediti protiv ozbiljne momčadi, koja je imala tjedan dana za pripremu utakmice. Promijenili su i sustav. Iskreno, samo smo bili bolji od njih, htjeli smo više od njih i mislim da to vrijedi ponoviti."

image
ADRIAN DENNIS Afp

Naravno da nije izostalo ni pitanje o tome zašto Payet nije igrao.

"Već tri puta postavljate mi isto pitanje, to je joker pitanje, pobjeđujemo ili gubimo! Čestitam onima koji su igrali večeras. Dimitrija vidim u dobrom trenutku, osjeća se dobro, kao Gerson koji ga je zamijenio ili kao kompletna momčad. Puno je utakmica, svaka je bitna. Razgovarao sam s njim, objasnio mu svoj plan, igramo svaka tri dana i moram rotirati. On će početi u utorak protiv Eintrachta. Imao je i mali problem s ozljedom. Pozitivan je i znam njegove kvalitete."

Francuzi očito ne misle da je Tudor odmarao Payeta, jer ostao je na klupi i u srijedu protiv Tottenhama.

Ima Tudor dosta i drugih problema. Protiv Nijemaca će morati izvesti momčad bez Chancela Mbembe. Kongoanski branič dobio je crveni karton protiv Spursa. Tudor nije siguran može li računati na Samuela Gigota, još jednog obrambenog igrača koji je sinoć zabio gol za pobjedu. I njega muči ozljeda.

"Izašao sam van jer me mučio mišić. Pokušat ću zaliječiti problem do utorka", kazao je Gigot.

Linker
20. travanj 2024 02:17