Hari Vukas i Igor Tudor

 ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/Ddp Usa/Profimedia
KAKAV TANDEM

Tudor je priča dana, ali Francuska se divi i ovom Hrvatu: Još donedavno bio je u Dugopolju...

Zahvalio se čak i HNS-u, draža od izborničke bila mu je funkcija ‘desne ruke‘.
Piše: JL.Objavljeno: 01. listopad 2022. 09:13

Igor Tudor s odličnom ocjenom obavlja trenerski posao u Marseilleu. Sve one skepse koje su francuski novinari pisali, da hrvatski trener nije pravo rješenje za momčad s Velodromea, Tudor je potpuno pregazio. U tome mu je jučer pomogao njegov pomoćnik Hari Vukas, još jedan Hrvat na klupi Marseillea koji je u sinoćnjoj pobjedi 3:0 protiv Angersa vodio kao glavni trener jer je Tudor odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona u prošlom susretu. Tom je pobjedom Marseille barem privremeno skočio na vrh francuskog šampionata s bodom više od PSG-a koji danas igra protiv Nice.

- Jako sam sretan, ovo je velika pobjeda za nas, čestitam igračima. Teško se vratiti u natjecateljski ritam nakon 15 dana međunarodne pauze. Bila je to teška utakmica u prvom poluvremenu, ali mi smo uspjeli zabiti u pravo vrijeme. Nismo primili gol, dali smo tri, privremeno smo prvi ne znam još koliko dugo, ali sve u svemu, jako dobra večer - rekao je Hari Vukas za Prime Video nakon utakmice.

image

Hari Vukas nakon utakmice s Angersom

ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/Ddp Usa/Profimedia

S oduševljenjem na licu, dao je do znanja koliko se ponosno osjeća trener koji je početkom godine sporazumno raskinuo ugovor s Dugopoljem, a sada briljira u Tudorovom stožeru. U trenutku kad mu je sam Tudor poslao poziv da mu se pridruži na jugu Francuske, Vukas je vršio funkciju izbornika hrvatske u-17 reprezentacije, ali nije puno razmišljao

- Razumjeli su me u Savezu i ja im zahvaljujem. Tako se dogodilo, kad se Tudoru ukazala prilika pozvao me i ja sam odmah došao. Sad smo opet zajedno u Marseilleu, na zadatku koji je više nego zahtjevan, ali je i ogroman izazov, te zadovoljstvo što može nositi sa sobom klupa jednog takvog kluba kao što je Olympique Marseille. Ja bih rekao da je to kao francuski Hajduk, s juga zemlje, temperamentan, a ambicije uvijek goleme. - prenijela je u srpnju Slobodna Dalmacija.

Svojim rezultatima, Tudor je kritičarima, među kojima je najglasniji bio nekadašnji francuski nogometaš Jeremy Rothen, dokazao da su u krivu.

- Tudor je tu da predstavi svoje ideje, ali je on prenagao. Na krivi način priča s ljudima, to se jasno vidi u Marseilleu, ima pristup koji je bahat i to se ljudima ne sviđa - govorio je Rothen za radio postaju RMC.

Upravo suprotno, hrvatski trener briljira na klupi, u devet utakmica francuskog prvenstva, u njih osam je izašao kao pobjednik dok je samo dva puta remizirao. Skoro dva mjeseca od početka lige, drži vrh tablice i još uvijek je glavni konkurent PSG-u za osvajanje naslova stoga Igoru Tudoru i njegovim pomoćnicima nitko ne može reći da rade loš posao.

Linker
19. travanj 2024 00:39