NICOLAS TUCAT Afp
UPORNI SU

Tudor radi čuda u Marseilleu, ali sve uvijek zanima samo jedno! Hrvat ljut: ‘Ma šaljivo, uvijek isto pitanje!‘

‘Večeras čestitam onima koji su igrali jer je napadački trio bio jako dobar‘
Piše: JL.Objavljeno: 07. listopad 2022. 09:08

Igor Tudor radi odličan posao otkako je na ljeto preuzeo kormilo Marseillea. Klub s juga Francuske u prvenstvu drži korak za PSG-om koji je samo dva boda ispred njih na prvom mjestu. Nakon dobrih rezultata u prvenstvu, sada je krenulo i u Ligi prvaka. U susretu 3. kola skupine D Lige prvaka momčad Igora Tudora na domaćem je terenu s 4:1 porazila Sporting Lisabon. Iako im Tottenham i Eintracht bježe za jedan bod odnosno Sporting za tri, situacija je tri kola prije kraja i dalje itekako otvorena te Marseille sada dosta stvari drži u svojim rukama. Ako uspiju osigurati prolazak u daljnji dio natjecanja, bit će to samo dodatni pozitivni bodovi za hrvatskog stratega na klupi.

Međutim, pitanje koje se još od početka njegova mandata u Marseilleu često provlači kroz francuske medije, odnosi se na kapetana Dimitrija Payeta. Nakon blistave sezone pod vodstvom Jorgea Sampaolija, 35-godišnji francuski napadač daleko je od prošlogodišnje forme kad je u 31 prvenstvenom nastupu zabio 12 pogodaka. Ove sezone, još nije zatresao mrežu, a susret protiv Sporting Lisabona odgledao je s klupe.

image

Dimitri Payet

NICOLAS TUCAT Afp

Na presici nakon te utakmice, Tudora su francuski novinari upitali za situaciju oko kapetana momčadi što je našeg trenera samo iznerviralo

- To je šaljivo pitanje. Bilo da pobjeđujemo ili gubimo, uvijek se postavlja pitanje o Payetu. Postaje ponavljajuće. Večeras čestitam onima koji su igrali jer je napadački trio bio jako dobar. Dimitri je u dobrom razdoblju, osjeća se dobro kao cijela momčad, ali igramo puno utakmica i svaka nam je važna, stoga moramo rotirati i neki će igrači ponekad morati sjediti na klupi. Pogotovo jer igramo svaka tri dana - zaključio je Tudor.

Prema informacijama francuskog novinara Florenta Germaina objavljenim u L‘After Marseilleu, Igor Tudor nije zadovoljan fizičkom spremom igrača odnosno otkrio je da njegov kapetan još nije na idealnoj težini. Payet je svjestan kako ne pruža idealne partije jer je u osam utakmica upisao samo jednu asistenciju, ali isto tako želi više minuta na terenu.

Linker
19. travanj 2024 21:37