Luis Enrique s igračima Španjolske na SP-u

 MANAN VATSYAYANA/Afp
ČEKA SE SAMO OBJAVA

Bomba iz Pariza! PSG preuzima slavni trener koji u karijeri ima i trostruku krunu

Ostaje samo dogovoriti posljednje detalje, pitanje je trenutka kada će posao postati služben
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. lipanj 2023. 16:15

Prijelomna sportska vijest stiže iz Francuske. Paris Saint-Germain pronašao je novog trenera, bit će to Luis Enrique (53). Ostaje tek utvrditi posljednje detalje između Španjolca i kluba, te se očekuje da će Enriqueov angažman uskoro postati i služben.

Bivši trener Barcelone i izbornik reprezentacije Španjolske bio je prioritet pariškog kluba otkad su sredinom tjedna propali dogovori s Julianom Nagelsmannom, koji nakon otkaza u Bayernu još uvijek traži posao. Posljednje klupsko iskustvo Luisa Enriquea datira iz spomenute Barcelone.

U periodu od 2014. to 2017. bio je predvodnik katalonskog kluba. U sezoni 2014./2015. na Camp Nou je donio trostruku krunu, a pored toga osvojio je još jedan trofej La Lige, Svjetsko klupsko prvenstvo, Superkup Španjolske i Europe te dva Kupa Kralja.

Znalo se da će PSG, tražeći nasljednika Christophea Galtiera, ciljati samo na velika imena. Takvo su i dobili, iako treba naglasiti da dogovor još nije finaliziran. No sudeći po izvještajima L‘Equipa i RMC Sporta, pitanje je trenutka kada će Enrique i službeno zasjesti na trenersku stolicu Parka prinčeva.

Posljednji angažman pamti iz reprezentacije Španjolske, a nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem je Furija ispala od Maroka u osmini finala, odlučio je tražiti novi izazov, rekavši da se želi vratiti klupskom nogometu. Nije tajna da su se Parižani i ovaj put nadali Zinedineu Zidaneu, ali legendarni Francuz odbio je svaku ponudu.

Linker
28. travanj 2024 02:48