Christophe Galtier

 STEPHANIE GROSSETETE/PANORAMIC/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
NOGOMETNI SKANDAL

Procurio dio šokantnog e-maila uhićenog trenera?! ‘Napravio si tim ološa. Imam samo crnce...‘

Slavni trener je navodno vlasnik gnjusnih poruka koje su uzdrmale nogometnu Francusku
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 30. lipanj 2023. 17:25

Nakon što smo jutros pisali da je uskoro bivši trener PSG-a Christophe Galtier uhićen zajedno sa svojim sinom Johnom u svrhu istrage u aferi rasne diskriminacije, sada su procurili novi šokantni detalji ispada francuskog trenera dok je bio na klupi Nice.

Poznato je kako je Galtier ostao u lošem sjećanju navijačima francuske Nice koju je trenirao prije nego što je dobio posao u Parizu. Tada su navodno navijači ovog kluba vrijeđali majku tadašnjem treneru PSG-a, tijekom jednog prvenstvenoga susreta između ove dvije ekipe.

Galtier je prema francuskim navodima poslao e-mail poruku sportskom direktoru svojeg tadašnjeg kluba, u kojem je teškim i neprimjerenim riječima blatio igrače Nice.

- Napravio si tim ološa. Imam samo crnce, a pola ekipe ide u džamiju petkom - navodno stoji u e-mailu koji je poslao Galtier.

Galtier se u PSG-u zadržao samo jednu sezonu, a iako još nije službeno bivši, već neko vrijeme je poznato da će njegov nasljednik na klupi Parižana biti Španjolac Luis Enrique. Galtier se već spominjao u kontekstu nasljednika Luciana Spallettija u Napoliju, ali nakon ovog uhićenja taj rasplet je nerealan.

Iako još nije objavljena službena izjava kojom se potvrđuje da je Luis Enrique novi trener PSG-a, uspješni menadžer navodno se počeo osjećati kao kod kuće u Parizu. Prema Le Parisienu, njegovo imenovanje je ometeno samo paketom kompenzacije koji tek treba riješiti za sadašnjeg menadžera.

Galtier je sa PSG-om osvojio naslov prvaka Francuske, ali zbog ranijih ispadanja iz Lige prvaka i Kupa ostao je bez posla.

Linker
28. travanj 2024 03:35