INDEPENDENT PHOTO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
FRANCUZ OPET U AKCIJI

Na pomolu spektakularni povratak? Real nudi novu priliku Zidaneu, ali on ne želi biti samo ‘voštana figura‘

To ne znači da trener Carlo Ancelotti mora strahovati za budućnost, barem ne još...
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 17. lipanj 2023. 21:53

Španjolski portal AS u subotu je objavio velike vijesti - Zinedine Zidane ponovno je na radaru Real Madrida, predsjednik kluba Florentino Perez želi ga vratiti u tabor Kraljeva! To ne znači da talijanski stručnjak Carlo Ancelotti treba strahovati za budućnost, jer čuveni Francuz neće zasjesti na trenersku stolicu. Barem ne još.

"Perez želi Zidaneu ponuditi mjesto u organizacijskom resoru bijele momčadi. Smatra ga važnim za najbližu budućnost kluba", stoji u tekstu spomenutog portala.

Više opcija

Predsjednik Reala otvoren je za više opcija. Ponudit će Zidaneu mjesto savjetnika, no spominje se da bi "čak mogao završiti i kao trener u slučaju da stvari ne krenu željenim smjerom". Madridska uprava smatra da bi Zidane bio iznimno koristan na jednoj od važnih pozicija unutar kluba. U posao je dobro upućen, jer je prije trenerske karijere (2010.) na Bernabeuu obavljao ulogu savjetnika, kasnije i sportskog direktora, dok 2013. nije postao menadžer U-17 momčadi.

image
FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA Franck Fife/afp/profimedia

Nadalje, smatraju da bi Zidaneov utjecaj mogao rezultirati pozitivnim notama u želji da se momčadi priključi Kylian Mbappé, koji je nedavno obznanio javnosti da od ljeta 2024. više neće biti igrač Paris Saint-Germaina. Koliko je trofejni igrač i trener otvoren za Perezovu ponudu? I on ima određene uvjete, navodi AS.

"Zizou ne želi biti obična trupa ili voštana figura. Ako se vrati, želi u svojim rukama imati moć i kontrolu", piše španjolski medij.

Perez je spreman

Zidane je vodio Real u dva različita mandata, pritom osvojio tri vezane Lige prvaka, dva Svjetska klupska prvenstva, dva trofeja prvaka španjolske, po dva Superkupa Europe i Superkupa Španjolske, te dvije nagrade za najboljeg trenera svijeta. Međutim, s Madriđanima se oprostio u negativnom tonu putem ljutitog pisma.

image

Carlo Ancelotti i Florentino Perez

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

"Odlazim jer mi klub ne daje potrebno povjerenje", dio je sadržaja upućenog Kraljevskom klubu. No, odnosi su se u međuvremenu vratili u normalu i Perez je spreman nanovo angažirati bivšeg reprezentativca Francuske. Zidane od 2021. i posljednjeg odlaska iz Reala nije obavljao nijedan trenerski posao. Više puta odbio je PSG, a kasnije i Juventus.

Linker
12. svibanj 2024 05:26