Goran Mehkek / CROPIX
MODRI BISER

Kruno Jurčić ima pravo hladiti Alena Halilovića, i klupa je dio odrastanja

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. travanj 2013. 18:35

Mnogi su se iznenadili u Kranjčevićevoj kad nakon odmora na teren nije istrčao Alen Halilović. Kruno Jurčić zamijenio ga je, kako je kasnije objasnio, zbog nekoliko neforsiranih pogrešaka.

Alen Halilović danas je Dinamov projekt, u Maksimiru ga maze i paze, pa je zato i začudilo da se Jurčić odlučio na ovaj potez. Koji se možda nekima neće svidjeti, uvijek će se pronaći kritičari koji će reći da talentirani Halilović ne zaslužuje kritike s obzirom da mu je tek 16 godina.

Međutim, skloniji smo onoj drugoj teoriji koja odobrava Jurčićev potez. Nije problem je li Halilović igrao lošije jedno poluvrijeme ili nekoliko utakmica, on je uistinu još dečko koji je tek ušao u seniorski nogomet i samo mu treba dati vremena. Ali, pritom ga upozoriti na pogreške i poslati ga na klupu ako ne igra dobro, nema u tome ništa loše. Uostalom i to je dio odrastanja!

Sjetili smo se Alexa Fergusona koji je talentiranu zvijezdu Davida Beckhama, nakon što je ovaj već debitirao za United i počeo privlačiti pažnju posjeo na klupu, a onda ga poslao i na posudbu u Preston. Pa, ako hoćete i Messi. Debitirao je za Barcu kasnije nego Halilović za Dinamo, čekao pune dvije sezone da postane standardan i rijetko igrao svih 90 minuta. A iako se znalo da će biti veliki igrač, Frank Rijkaard nije se libio zamijeniti ga na poluvremenu, recimo, protiv Atletica kad je bio najlošiji igrač na terenu. Imao je tada već 18 godina, Alen još nema ni 17!

Dakle, nema panike, Haliloviću samo treba dati vremena, imati s njim strpljenja, možda ga manje forsirati. I ne treba se Jurčić bojati ni ovakvih poteza, sve je to dio odrastanja. Pa i klupa!

Linker
21. rujan 2024 07:00