Ronald Goršić/CROPIX
STRELOVIT UZLET

Streloviti uzlet Ademija: 'Ne želim se opterećivati, ali vjerujem da ću ići u Brazil!'

U reprezentaciji na mojoj poziciji igraju vrhunski igrači, teško se izboriti za mjesto. Vidjet ćemo. Naravno da se nadam da će prilika doći što prije - rekao je Ademi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. travanj 2013. 14:22

Arijan Ademi (21), hrvatski reprezentativac i jedan od ključnih igrača Dinama, ozlijedio se na utakmici sa Zagrebom u Kranjčevićevoj ulici. Šepajući i držeći se za desnu nogu izašao je s travnjaka.

- Počelo me boljeti oko dvadesete minute, ali bol nije bila jaka pa sam izdržao do poluvremena. Mislio sam da ću moći igrati do kraja utakmice, ali onda me presjeklo, nisam mogao sprintati i tražio sam zamjenu - ispričao nam je Ademi.

Jučer je obavio pretrage, dijagnoza je - mala ruptura kvadricepsa desne noge. Sasvim je logično da Ademi želi što brži povratak na travnjak, jer živi najljepše dane svoje karijere, pa mu ovakve neugode zaista nisu potrebne.

Pitamo ga što se promijenilo u njegovu životu u razdoblju "od Lokomotive do Vatrenih", koja je formula uspjeha?

- Iskreno, ne znam ni ja. Sve se događalo nekako brzo. Izgleda da put odozdola prema gore i nije u mom slučaju bio dug. Sad moram ostati tu gdje jesam i držati tu razinu.

Nećete valjda opet tu obrnutom pravcu?

- Znate kakav je nogomet, nikad se ne zna. Malo se opustiš i tresneš niže.

Za reprezentaciju ste debitirali u Londonu na utakmici s Južnom Korejom, kad očekujte svoj debi u utakmici koja neće biti prijateljska? Možda već protiv Škotske?

- Ne znam, ne zamaram se time. Sve ide svojim tijekom, kao što je išlo dosad. Na meni je igrati što bolje, valjda će izbornik to prepoznati. Kad dođe vrijeme.

Konkurencija u Vatrenima je strašno jaka?

- Itekako jaka, grandiozna. U reprezentaciji na mojoj poziciji igraju vrhunski igrači, teško se izboriti za mjesto. Vidjet ćemo. Naravno da se nadam da će prilika doći što prije. Međutim, nema opterećivanja, nema ništa "pod moram".

Vjerujte li da će Hrvatska otići na Svjetsko prvenstvo u Brazil i da ćete vi biti u tom avionu?

- Jednom nogom smo već u Brazilu, ali treba stati s obje. Ako nastavimo ovako, nema nikakvog straha, vjerujem da ćemo sigurno otići na Svjetsko prvenstvo. Kad sam ja u pitanju, ako nastavim ovako, vjerujem da ću biti u tom avionu!

Trebaju li Dinamu neka jaka pojačanja za Ligu prvaka?

- Imamo stvarno dobru momčad i ja ne bih ništa dirao. Nama će najveće pojačanje biti Duje Čop kad se oporavi od ozljede. Međutim, to ipak nije moj posao, ne miješam se u politiku kluba. Vjerujem u još jednu Ligu prvaka i nadam se da ćemo uzeti više bodova nego u ove dvije prethodne.

Linker
15. rujan 2024 00:11