Mario Todorić/ CROPIX
OSTAO BEZ CAKTAŠA

Krstičević: 'S Kantride nosimo ružne uspomene, to što se dogodilo nije bilo sportski'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 01. prosinac 2012. 15:55

Zahuktala Rijeka stiže na Poljud (nedjelja, 19 sati), u Jadranskom derbiju ulog je drugo mjesto u prvenstvu, a trener Hajduka Mišo Krstičević ima velikih problema sa sastavom.

Ozljede su potpuno desetkovale Hajdukovu momčad, na treningu se ozljedio Mijo Caktaš koji je tako otpao iz konkurencije za utakmicu s Rijekom.

Caktaš je u jednom duelu dobio udarac u predjelu zdjelične kosti. Bio je tako nezgodan udarac da je morao u bolnicu, čak su liječnici tražili da tamo i prespava, ali je na kraju pušten na kućnu njegu. Na zadnjim treninzima se išlo oštro da je čak Krstičević morao smirivati situaciju.

"Caktaš ne može igrati", potvrdio je Hajdukov liječnik dr. Fabjan Čukelj. Na listi ozlijeđenih otprije su Oremuš i Vuković. Ali nije to sve: Milić nema pravo nastupa zbog kartona. Maloča nije trenirao zadnjih dana zbog bolnog palca, a problema su imali Andrijašević i Radošević.U svakom slučaju Krstičević će biti na velikim mukama kako sastaviti udarnu 11-toricu.

"Treniramo i radimo da pobijedimo svaku utakmicu", kaže Krstičević.

"Znam da su Riječani optimistični i da najavljuju pobjedu. Svaka ekipa ima pravo nadati se pobjedi. S Kantride nosimo ružne uspomene. To što se dogodilo nije bilo sportski. Ali to su stvari koje ćemo staviti sa strane i zaboraviti. Učinit ćemo sve da pobijedimo Rijeku."

Sudar Hajduk i Rijeke je sudar dva koncepta. Riječani su kupovali, imaju momčad sastavljenu od starih i provjerenih igrača dok je Hajduk oslonjen na mlade igrače iz vlastitog pogona.

"Oni su kupovali, a mi stvarali. Oni su ušli u sezonu da osvoje prvenstvo, a mi smo imali drugačije ambicije. Mi smo veliki dio posla napravili. Lijepo je znati da se borimo za drugo mjesto, a vidjet ćemo kako ćemo završiti. Riječani će pokušati iskoristiti svoje iskustvo. ali vjerojatno neće imati agresivnost i trku što bi trebao biti naš forte."

Linker
24. rujan 2024 19:22