Vojko Bašić/CROPIX
BRAZILCI NA POLJUDU

Krešić: 'Patinho će biti neuhvatljiv, a Cassio bi nam mogao biti od velike koristi'

'Tražili smo ofenzivne igrača i moram reći da smo imali dosta igrača na raspolaganju. Na kraju smo izabrali Cassija i Patinha, dvojicu veznjaka ofenzivnih sklonosti'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. siječanj 2013. 20:43

Proteklih mjesec dana sportski direktor Sergije Krešić vješto je sa svojim suradnicima skrivao imena Brazilaca koji u sklopu suradnje s Fluminenseom dolaze na posudbu u Hajduk. Kako su Bijeli izabrali Cassia i Patinha, što je presudilo da su baš oni došli u Hajduk?

- Tražili smo ofenzivne igrača i moram reći da smo imali dosta nogometaša na raspolaganju. Na kraju smo izabrali Cassija i Patinha, dvojicu veznjaka ofenzivnih sklonosti - rekao je Krešić i potom objasnio pojedinosti u procesu biranja igrača u kadru Fluminensea.

- Jedan od igrača kojeg smo željeli ozlijedio se u nezgodan trenutak, a drugi nije pristao doći na posudbu u Hajduk. Da, Carvalho se ozlijedio - potvrdio je Krešić.

Krešić je dodao kako su sve igrače pregledali na video zapisima i potom se odlučili za navedeni dvojac. Patinho se posebno dopao Krešiću koji je odmah pronašao usporedbu 20-godišnjeg Brazilca s nekoć velikim igračem na prostoru bivše države.

- S obzirom da sam dugo bio vani, onda mi je lakše usporediti Patinha s Osimom. Da, Ivicom Osimom. Lagani dribler, igrač koji ima pravu loptu, neuhvatljivu za protivnika. To je za mene Patinho. Igrač koji bi trebao oplemeniti igru naše momčadi.

Dojam je da je Patinho 'jači igrač' od Cassia, jer za pet mjeseci mlađeg veznjaka ne pljušte takvi komplimenti kao za 190 centimetara visokog playmakera.

- Nije svaki igrač za usporedbu. Neka Cassio bude svoj. Vidio sam ga kao krilnog igrača koji ima odlično zadnje dodavanje. Brz je, dobro kontrolira loptu i smatram da će nam i Cassio biti jako koristan.

Linker
22. rujan 2024 09:52