AP
VULIĆ PRESKOČIO PRESICU

Kek priznao: 'Razočaran sam sobom, slabo smo bili taktički postavljeni, nismo bili pametni'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 13. travanj 2013. 11:24

Split je dobio jadranski derbi za Europu, prvi od brojnih derbija koji slijede između klubova smještenih u gornjem dijelu tablice, a bore se za dva mjesta koja vode u kvalifikacije Europske lige. Ne manje važno, Split je svladao Rijeku i primakao se na jedan bod zaostatka, u međusobnom omjeru koji može odlučivati na kraju balade uvjerljivo je bolji. Splitu je ovo bila treća pobjeda nad Rijekom u isto toliko ovosezonskih utakmica. Pravi hat-trick!

Nije to bila utakmica ljepotica, malo je takvih kad je veliki ulog u pitanju. Ipak, bila je dramatična, pogotovo u posljednjih deset minuta kad se zaredalo s pogocima.

Trener Zoran Vulić je bio potpuno prazan nakon pobjede, nije smogao snage doći pred novinare nego je poslao svoga asistenta Gorana Sablića. Nije to loša stvar, neka se čuje i pomoćnike kako razmišljaju.

- Vrlo teška i tvrda utakmica, to je bilo za očekivati. S ova tri boda uhvatili smo priključak, dobili dozu samopouzdanja za posljednjih šest utakmica – rekao je Sablić u ocjeni utakmice.

Nije bilo puno prilika do pogotka, sporadične prijetnje s obje strane. Ofenziva je bila na strani domaćina, ali niti Split nije srljao.

- Znali smo da će se Rijeka braniti s puno igrača, teško je to probiti. Mi imamo igrače koji su to u stanju riješiti solo akcijama. Rebić, Belle, Erceg koji je u sjajnoj formi...

Kad bi svaki suparnik bila Rijeka, Split bi odavno osigurao nastup u Europi. To nije rekao Sablić nego su sugerirali novinari. Rijeka leži Splitu.

- Neugodna je Rijeka, ali naša obrana se dobro nosila s njihovim napadačima. To je ozbiljna momčad, ali sada lakše dišemo.

Matjaž Kek je mirno primio poraz, nakon četiri pobjede naletio je na boljeg suparnika u Parku mladeži.

- Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi, tri pogotka su puno u ovakvoj utakmici. Mi smo previše griješili, primili tri pogotka iz kontranapada. Sada na scenu stupaju živci, tko će izdržati. Ovo je nezgodan poraz, ali život ide dalje.

Slovenski stručnjak nije htio secirati učinak svojih igrača.

- Ne razgovaram o pojedincima, uvijek pobjeđuje i gubi momčad. Možda sam najviše razočaran sa sobom.

Kek je najviše bio ljut na način kako su inkasirali tri pogotka.

- Slabo smo bili taktički postavljeni, nismo bili pametni da napravimo prekršaj. Tri pogotka na isti način.

Televizijska snimka sugerira da Jogan nije bio u zaleđu kad je zabio za 1:1, Premužaj je digao zastavicu.

- Žalosno ako je tako, ali i suci imaju pravo griješiti. Neka se analizira, ništa nam to sada ne znači.

Na kraju je to bila vrlo zanimljiva utakmica. Dugo se činilo da Split neće probiti obrambeno orijentiranu Rijeku, onda se dogodio trenutak inspiracije i genijalnosti Bellea. Čudesan prodor kroz srce obrane Rijeke. Kasnije je palicu od Kamerunca preuzeo Erceg i stavio točku na i.

Linker
21. rujan 2024 15:50