PANIKA NA KANTRIDI

Nakon dva poraza Kek se pita: 'Ili su krivi moji treninzi ili pristup igrača!'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 22. travanj 2013. 14:05

Rijeka je od 23. do 26. kola s novim trenerom četiri puta uzastopno trijumfirala. Cesarec je tada glasno istaknuo: “Pa normalno je da pobijedimo u četiri susreta, od kojih tri na Kantridi. Dobro je to, ali ništa još nismo napravili, tek sad stižu prave tekme.”

Dvije prave su prošle. Dvaput po 1:3. Uza sudačke kiksove, ali i uz igru koja najvećim dijelom nije ni blizu one kakvu se pod Matjažem Kekom gledalo od 9. ožujka do 6. travnja.

Kako to da ista ona momčad koja je pobijedila četiri zaredom sada protiv izravnih konkurenata izgubi dvije zaredom?

- To se i ja pitam. Kako su prije dva tjedna mogli, a sada ne mogu?! - govorio nam je Kek nakon prospavane noći.

- U tom su smislu dva ključna pitanja na koja svi u klubu moramo naći odgovore. Prvo, jesu li moji treninzi iznenada prestali biti dobri? I drugo, imamo li i igrača koji ne znaju raditi ono bez čega u modernom nogometu nema uspjeha, na svakom treningu i tekmi ići 100% i to stalno ponavljati?!

Raščlanio je i poraz.

- U prvom dijelu uopće nismo bili loši, ali najgore je što smo se nakon 0:2 - raspali. I onda Benko zabija za 1:2, a mi... Nismo u stanju napraviti pritisak da dođemo do boda (ili možda čak i sva tri jer do kraja utakmice bilo je još 15 minuta, op. a.). Neću o imenima, ali bit će promjena za Split jer mi neće igrati oni koji malo mogu, a malo ne mogu igrati u oba pravca. Znate što smo imali prekjučer? Vrhunsku pripremu utakmice, korektnog protivnika koji se došao nadigravati, dobar teren na kojem smo se mogli nadigravati i publiku koja je za nas stvorila jednostavno fenomenalnu atmosferu. Pa što nam više treba?!

Letjet će perje danas u svlačionici?

- Ne bih možda baš tako rekao, ali da će biti ozbiljan razgovor, bit će. I to bez mog monologa, ja ću pitati, a oni odgovarati jer me zanima kako sad razmišljaju, ima li u njima samokritičnosti koju će onda biti sposobni demonstrirati na treninzima bez popusta te potom na Poljudu, Kantridi, Drosini... Morat će mi reći zašto su prije dva tjedna mogli, a sada, vidi čuda, ne mogu.

Očigledno karakter koji ste hvalili ima više lica.

- To ćemo tek definitivno procijeniti, no to je i najvažnije u ovom klupskom projektu. Normalno da hoćemo u Europu, ali, dugoročno gledajući, još je važnije da se za iduću sezonu s najmanjom mogućom marginom za pogrešku procijeni tko je limitiran, a tko nije! Ovo je Rijeka, kriterij mora biti europski.

Linker
21. rujan 2024 13:30