TURNIR U NJEMAČKOJ

Juniori Dinama bolji od Uniteda i Borussije: Bad Blue Boysi s tribina bodrili Modre nade!

Piše: GNK DinamoObjavljeno: 05. siječanj 2013. 19:16

Juniori Dinama zimsku stanku koriste na najbolji mogući način - sudjelovanjem na turnirima kako bi se što bolje pripremili za drugi dio sezone. Momčad trenera Igora Cvitanovića tako je početak 2013. godine obilježila sudjelovanjem na istaknutom dvodnevnom turniru Mercedes-benz Junior Cup u Njemačkoj na kojem je Dinamo osvojio četvrto mjesto!

Na turnir u njemačkom Sindelfingenu sudjelovalo je 8 jakih momčadi iz Europe. U skupini B bili su Dinamo, Lazio, FSV Mainz, Borussia Dortmund, dok su se u skupini A našli Manchester United, Kopenhagen, Stuttgart i Schalke.

Spomenuti dvoranski turnir igra se na umjetnoj travi, a svaka se utakmica igrala 2x10 minuta. Dinamo je u prvoj fazi turnira upisao pobjede protiv Lazia (3:0) i Mainza (6:1) te poraz od Borussije Dortmund (0:1). U idućoj fazi turnira Dinamo je odigrao 1:1 s Kopenhagenom te 1:1 sa Schalkeom. Zahvaljujući prikupljenim bodovima iz prvog dijela natjecanja, Dinamo je ostvario plasman u četvrtfinale gdje je nakon izvođenja udaraca s bijele točke izgubio 6:4 od Stuttgarta. Juniori Dinama time su ispali iz same završnice turnira te im je pripao zadatak izboriti se za što bolji rezultat u tzv. malom finalu - utakmici za 3. mjesto.

Dinamo se u posljednjoj utakmici turnira ponovno susreo s Mainzom, a nakon velike pobjede 6:1 iz prvog dijela natjecanja modri juniori ipak nisu uspjeli ponovno zabljesnuti. Mainz je prije kraja prvog poluvremena poveo 2:0, a u nastavku utakmice novim su pogotkom povisili na 3:0. Dinamo je tek u posljednjoj minuti uspio smanjiti rezultat na 3:1, a tim je rezultatom susret i završio.

Modri juniori tako su Mercedes-benz turnir završili kao četvrta momčad, što je lijep rezultat pogotovo kada znamo da su iza sebe ostavili jake klubove Manchester United, Lazio i Borussiju Dortmund. Prvo mjesto osvojio je Schalke, dok je drugo mjesto pripalo Stuttgartu. Najboljim vratarem turnira proglašen je Marko Mikulić.

Linker
22. rujan 2024 03:44