Werder.de
NOVO POJAČANJE MODRIH

Tko je Husejinović? Ima dobar udarac, jak u igri jedan na jedan, daje ritam, konkretan!

Novi Tonel? Teško, Dinamo danas nije u situaciji pred nekog stranca staviti na stol nemoralnu ponudu, kao što je bio slučaj sa sjajnim igračem iz Portugala
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. siječanj 2013. 12:57

Nakon Zvonka Pamića Dinamo je doveo i Saida Husejinovića. Ofenzivni igrač Sarajeva zadnjih je dana podigao prašinu na ovim prostorima. Tko je on, je li kapacitet za Dinamo, zašto nije uspio u Werderu? Pitanja su neizbježna, uostalom, mnogo je igrača proteklih godina dolazilo iz BiH, ali većina njih je završila u Lokomotivi ili se izgubilo negdje da više nitko i ne zna gdje su. Bilo bi možda ružno reći da u Dinamu postoji 'BiH’ prokletstvo, jer priča o prokletstvima u Maksimiru ionako je previše, ali činjenica jest da igrači iz BiH, koji su dolazili u Dinamo zadnjih godina, nisu ostavljali neki trag. Blago rečeno. Nije uspio niti Alispahić, koji nije došao direktno iz susjedne države nego iz Šibenika, ali i njegova je ostavština u modrom dresu veća nego ostalih.

Enes Mešanović, Danijel Krivić, Albin Pelak, Sulejman Krpić, Almir Bekić, Goran Zakarić, Dalibor Pandža. Dinamo, Lokomotiva, Radnik i onda, često, više ni traga ni glasa. Neki nisu nikad dobili priliku niti trenirati s Modrima, kamo li upisati koju minutu. Kad je više od svih njih napravio Enes Mešanović, samo zato što je uopće zaigrao u Dinamovih prvih 11, onda nije neobično zašto nakon Husejinovićeva potpisa ipak prevladava skepsa. Uostalom, s njim je u Sarajevu do jučer igrao i Sulejman Krpić, jedan od 'simbola’ tih neuspješnih pojačanja iz susjedstva.

- Radi se o profilu igrača kakvog smo tražili: brzom, konkretnom i jakom u igri jedan na jedan. Isto tako, ima dobar udarac, daje ritam igri i vrlo je opasan za protivnika; na kojem god krilu igrao, iako se bolje snalazi na lijevoj strani - najavio je Husejinovića Zoran Mamić.

Neće Modre previše koštati, odšteta Sarajevu je između 50 i 100 tisuća eura, godišnje će Husejinović, kojega će sigurno vrlo brzo svlačionica prozvati Huso, zarađivati oko 150 tisuća eura. Definitivno, i da ne uspije, bilo je i mnogo većih i skupljih promašaja dosad. A opet, u Maksimiru se često sjete priče kako je jednom na pragu kluba bio i Edin Džeko, ali ga ipak nisu htjeli. I godinama kasnije žalili...

Linker
22. rujan 2024 05:25