Damir Krajač/CROPIX
OPASNE NAJAVE

Jerko Leko 'napaljen' na Bijele: 'Hajduk će platiti za sve naše neuspjehe ove jeseni!'

Ovi dečki koji su igrali svoj prvi derbi, shvatili su, valjda, da nije lako u Poljudu dobiti bez sto posto angažmana. I sad znaju da će morati napraviti sve - kaže Leko
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. studeni 2013. 18:11

Kako se jesen bliži kraju, on počinje dobivati sve više minuta. Zoran Mamić posegnuo je za Jerkom Lekom. Iskusan i karakteran momak, domaći dečko i autoritet u svlačionici, dugo je bio "otpisan", međutim, u smiraj polusezone sve je češće u ozbiljnim planovima trenerskog trojca. Za očekivati je da će se u svojoj ulozi, na sredini terena, naći i u "odlučujućim bitkama" prije zimske pauze . Čornomorec, pa Hajduk , u tim se dvobojima očekuje njegov standardni doprinos. A donedavno nije tako izgledalo.

- Živim tipičan nogometni život, nekad si u formi, nekad nisi, nekad te više koriste, nekad manje. Ja uvijek treniram 100 posto, nekad ti ide bolje nekad lošije, ali ako radiš punom snagom na kraju si ipak nagrađen. Ne mogu sebi ništa zamjeriti što se tiče zalaganja, jednostavno, nekad te lopta ne sluša... Došla mi je i kriza nakon smrti prijatelja Turine, dosta me to pogodilo. Tih mjesec, mjesec i pol izgubio sam ritam, sukladno tome i mjesto u momčadi. Ali sam radom i zalaganjem opet bliže sastavu, nadam se da ću u ovim utakmicama doprinijeti što više mogu i izboriti se za prvih 11 - bez imalo žuči govori Leko, spreman za nove izazove.

U Europi ove godine, ništa, nema više šansi, ali treba odraditi posao. Igra se u Odesi, dvojba je treba li igrati najbolja momčad ili čuvati dio igrača za derbi s Hajdukom?

- Dojam je svakako bitan, zbog bodova i zbog atmosfere bitno je da tamo što bolje prođemo. Sad, kako će stručni stožer odlučiti, ne znam, ali svi koji izađu moraju poduzeti sve da napravimo rezultat. Oni su još "u igri", imat će više motiva, ali mi imamo obvezu braniti ime kluba i napraviti sve što je u našoj moći da ne izgubimo. Tipična su ukrajinska momčad, trkački jaki, ne pada im moral ako prime gol. Dokaz su da je njihova liga stasala, kad sam ja bio tamo bile su samo dvije momčadi. Zabio sam im jednom u Kijevu, pamtim taj gol.

Ipak, ono pravo slijedi u nedjelju. Derbi s Hajdukom! Čini se da ste svi u Dinamu jako "napaljeni" na Splićane, dugo nije bilo tako?

- Ja sam uvijek "napaljen". Nadam se da ću to prenijeti na ostatak momčadi. S obzirom da nismo prezimili u Europi, mogao bi Hajduk platiti cijenu tih naših neuspjeha!

Na Poljudu je u rujnu nedostajalo "krvi"?

- Ovi dečki koji su igrali svoj prvi derbi, shvatili su, valjda, da nije lako u Poljudu dobiti bez sto posto angažmana. I sad znaju da će morati napraviti sve i dati maksimum, Hajduk ćemo dočekati s respektom, vjerujem i pobijediti te otići na odmor s većom razlikom.

Kako je svlačionica doživjela "slučaj Sammir"?

- Sammir je dugo bio ovdje, dao je Dinamu stvarno puno, sjećam se Malmöa, odigrao je veličanstveno, imao je još takvih utakmica. Ali, i ta njegova želja za odlaskom i neki životni kiksevi koje je radio... Možda ga to očeliči! Prošao je taj period života, kao što sam ja stasao u Kijevu. Može izvući pouke iz svog života, ako je dovoljno pametan da se posveti nogometu može igrati do 35, ne mora završiti do 28. Sve je na njemu.

Linker
20. rujan 2024 11:44