Cropix
TIJESNO NA LJESTVICI

JE LI TO MOGUĆE? Hrvatska će za dvije godine imati dva predstavnika u Ligi prvaka?!

Nogometaši Dinama ove će sezone igrati u skupinama Lige prvaka, a svakim uspjehom 'modrih' među elitom i drugih hrvatskih klubova raste i hrvatski koeficijent u europskim okvirima.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. kolovoz 2015. 15:14

Nakon što su 'modri' sinoć izborili plasman u Ligu prvaka hrvatski koeficijent skočio je na 23.372. Dovoljno je to u ovom trenutku za 16. mjesto ljestvice najuspješnijih zemalja iza Grčke (26.500) i Rumunjske (koeficijent 25.133).

Petnaestoplasirana Rumunjska koja je trenutno za 'milimetar' ispred Hrvatske drži poziciju koja osigurava dvama klubovima kvalifikacije u Ligi prvaka, a trima kvalifikacije u Europskoj ligi. Rumunji će ista prava zadržati i sezone 2016/17, ali situacija bi se nakon toga mogla promijeniti.

Rumunjski klubovi se ove godine nisu proslavili u Europi, pa su tako i Steaua i Astra na korak od ispadanja u playoffu Europske lige (Steaua 0:3 protiv Rosenborga, Astra je dobila prvu utakmicu protiv Alkmaara 3:2, ali igra u gostima).

Tako bi se Rumunjima moglo dogoditi da im oba predstavnika ispadnu, dok bi se Dinamu u nastavku europske avanture ove sezone mogao priključiti Hajduk ukoliko nadoknadi 0:1 poraz od Slovana na Poljudu u playoffu Europske lige.

Related content

Linker
22. rujan 2024 10:44