Ronald Goršić/CROPIX
BURNO U MOSKVI

Ivan Rakitić stiže u Lokomotiv, a Slaven Bilić šalje Darija Krešića na posudbu u Hajduk!

Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 31. prosinac 2012. 10:20

Ivan Rakitić u Lokomotivu! Tako su prošloga srpnja transfer najavili hrvatski, ruski i španjolski mediji. Sevilla bi pritom dobila 10 milijuna eura. No hrvatski reprezentativac ostao je na Iberijskom poluotoku. Gazde Seville ponudu su odbile očekujući izdašniju svotu.

Ovih dana ruski su portali najavili drugi napad Moskovljana na Andaluziju. Meta je opet Raketa. Ovoga puta blagajna moskovskog kluba nije širom otvorena i ponuda nije visoka kao ljetos, ali 8.000.000 eura može dovoljno zagrijati Španjolce, posebice ako je cijena početna, ovisno o tome koliko je Sevilla u financijskom škripcu.

- Rakitić je sila od nogometaša. On je s izbornikom Slavenom Bilićem postao standardni igrač hrvatske reprezentacije, unatoč mladoj dobi, a on ga želi vidjeti i u redovima svoga kluba. Rakitić je, može se reći, Bilićev štićenik i Slaven izvrsno poznaje Ivanove mogućnosti – citiraju ruski portali izjavu iz moskovskog kluba.

I dok bi jedan Hrvat već početkom 2013. mogao osjetiti rusku zimu, drugi bi mogao poletjeti prema toplom jugu. Dario Krešić, vratar moskovskog Lokomotiva, mogao bi karijeru nastaviti u Hajduku. O mogućoj posudbi 28-godišnjeg Vukovarca splitskim Bijelima piše ruski Life Sports, a razlog za transfer već u skorašnjem zimskom prijelaznom roku potkrepljuje izjavama agenta bliskog klubu:

- Vodstvo "željeznodorožnika" ocijenilo je dolazak ne baš poznatoga vratara pogreškom menadžera i trenera Slavena Bilića koji je bio inicijator dovođenja svojega sunarodnjaka iz PAOK-a. Krešić bi prema jednoj opciji mogao biti posuđen Hajduku, druga je pak priključivanje drugoj momčadi Loka.

Krešićev dolazak u Lokomotiv izazvao je čuđenje navijača, a bio je pozvan kao zamjena prvome vrataru, Brazilcu Guilhermeu koji je bio ozlijeđen. Krešić je u međuvremenu skupio 11 utakmica i primio 12 golova. Nakon povratka Guilhermea na vrata, Krešić je pao u debelu pričuvu.

Linker
22. rujan 2024 09:34