AFP
RAKETA OSTAJE U SEVILLI

'Nemam pojma o Lokomotivu, uostalom, da ima nešto zar me ne bi Bilić prvi nazvao?'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. siječanj 2013. 18:50

Više nego što je to uobičajeno za tipične glasine uoči i za vrijeme prijelaznog roka, ruski i španjolski tisak forsira informaciju o odlasku Ivana Rakitića iz Seville. Njegova bi nova destinacija po tim glasinama trebala biti Moskva, odnosno aktualni klub bivšeg izbornika Slavena Bilića, Lokomotiv.

Kad smo hrvatskog trenera prije Božića upitali ima li kakvih naznaka da bi u prijelazni rok za njegovu momčad mogao donijeti još nekog našeg nogometaša, Bilić je bio poprilično jasan tvrdnjom da je poznato koliko mnogo cijeni svoje bivše igrače, ali da su realnosti sasvim nešto drugo (primjer Mandžukić, koji je pregovarao s Lokomotivom, ali je pozivom Bayerna odmah odabrao München):

- Ne vjerujem da ćemo se nešto značajnije pojačavati. Moj je stav da imamo dobru momčad koja će sada, kada budemo zajedno od početka priprema, biti sposobna iskazati dodatne potencijale koji su u njoj prisutni. Podsjećam da sam došao u Moskvu odmah nakon Eura i da sa svojim stožerom nisam imao puno prostora za rad prije početka ruskog prvenstva.

Ivan Rakitić odlično igra u Sevilli, skrasio se u tom lijepom gradu, njegova djevojka je trudna i nema logike da bi takvu situaciju zamijenio nekom drugom. Kako je u nogometu ipak sve moguće kad su u pitanju biznisi, dvojbu o njegovom statusu razriješili smo upravo s Rakitićem. Na upit koliko su vjerodostojne informacije da odlazi u Lokomotiv odgovorio nam je sljedeće:

- Vjerujte mi, nemam pojma o tome. Uostalom, da ima nešto zar me ne bi Bilić nazvao prije svih? Mene nitko nije kontaktirao, a da je ponuda i stigla, ja se u ovom trenutku nemam namjeru seliti iz Seville. Zašto bih? Pa, meni je ovdje odlično, zadovoljan sam i zašto bih “tražio kruha preko pogače”. Dakle, ostajem u Sevilli!

Linker
22. rujan 2024 07:15