Nenad Dugi / CROPIX
VRANJEŠ O OTKAZU

'Istina je da sam unio u autobus ćevape i pivo. Zar je to problem, a ne porazi?'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 17. studeni 2012. 12:11

Jurica Vranješ (32) u Rijeku je došao igrati dvije godine, a klupskom je odlukom iz momčadi odstranjen poslije dva uzastopna sramotna poraza u Nedelišću i Vinkovcima, tj. nakon priče “ćevapi i pivo u busu”.

U međuvremenu, ugovor je raskinut. Negdašnji reprezentativac više nije Rijekin igrač pa iznosi svoje viđenje kratkog i lošeg “braka” s Kantridom.

- Nakon karijere koju sam napravio vani, u Rijeci je došlo do malog nesporazuma. Imao sam još godinu i pol ugovora, ali raskinuli smo ga - počinje Vranješ. - Mogao sam još u finišu prošle sezone potpisati pa zarađivati samo treniranjem, ali nisam takav. Priznao sam tada da nisam spreman jer uvijek sam bio korektan. Nisam ni sad htio dobivati plaću za trening-dva dnevno. A ugovor je raskinut na moju štetu. Oko tih je ćevapa s kojima sam ušao u autobus ispala frka, a to uopće nije bio problem.

Što je onda bio problem?

- Ispadanje od Nedelišća pa četiri primljena “komada” od Cibalije. Umjesto priče o porazima, priča se o Vranješu i ćevapima. Tako pet-šest dana... Dođe druga utakmica i više nitko nije spominjao pravi problem - sramotno ispadanje od Nedelišća. To su metode nekih trenera.

Unošenje hrane i pive u klupski autobus bus mimo klupskih regula je normalno?

- Kad smo kod Belupa pobijedili 3:1, čekalo nas je 4-5 sati vožnje nazad u Rijeku, a ja i još jedan stariji igrač i tada smo u autobus unijeli hranu i piće. Meni je nepojmljivo da se, kad putuješ 4-5 ili više sati, ne može organizirati neka večera. To sam i rekao kondicijskom treneru Maranzi koji je zadužen za ishranu. Kako može dopustiti, pogotovo za dečke koji su igrali 90 minuta, da se satima voze sa samo jednim sendvičem i jabukom? Dva-tri puta mi je rekao kako će to riješiti. Nije se riješilo. I u Vinkovcima sam mu rekao da ću si uzeti nešto za pojesti. Ali, da se vratim na Koprivnicu... Još jedan igrač i ja smo u autobus ušli s četiri porcije ćevapa i desetak piva. Šef sjedi u busu zajedno sa svojim suradnicima, prolazimo pokraj njih i - nitko ništa. Čak su nas čekali 10 minuta dok se hrana pripremala! Dakle, u Koprivnici unošenje hrane u autobus nije problem, a u Vinkovcima odjednom jest problem?! Trener isti kriterij mora imati i nakon poraza i nakon pobjeda. A ja sam ispao žrtveno janje jer nije isto iz momčadi odstraniti nekog dečka od 18 godina ili Vranješa. O tome se onda piše i govori, a ne o sramotnim porazima. Inače, bio sam vani i isto se radilo. Unosila se hrana u autobus, a treneri bi to dopustili ili ne bi, ali su držali svoju liniju. Veći treneri od Scorije.

Opći je dojam da niste pružili koliko se od vas očekivalo?

- Prošao sam pripreme, a - nisam spreman. Zato što se u Rijeci loše trenira! Nemam ništa protiv Scorije, Tadića ili Maranze, ali ekipa je na 60%. Ekipa je nespremna! Na duge staze ovakav rad neće proći. Idem u trenersku školu, radio sam s Daumom, Magathom, Schaafom, Voellerom, Sammerom, Vogtsom...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 06:10